Майора медслужби Холодного, який на авто відрізав ноги трьом курсанткам, суд арештував на два місяці

 

Затриманому майору медслужби, який у Києві напідпитку вчинив наїзд на курсанток військової медичної академії, обрали запобіжний захід.
Шевченківський районний суд столиці своїм рішенням у середу, 26 серпня, відправив військовослужбовця під арешт без права застави.

Про це “Новинарні” повідомили в пресслужбі військової прокуратури Центрального регіону України.

“Затриманому повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України, та застосовано запобіжний захід у виді тримання під вартою”, – ідеться в повідомленні пресслужби.

ДТП у військовій частині в Шевченківському районі м. Києва, на території військової медичної академії, сталася 25 серпня. За даними прокуратури, водій перебував у стані алкогольного сп’яніння (понад 2 проміле).

“Внаслідок наїзду курсанткам спричинено тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості, серед яких є підстави вважати про наявність тяжких тілесних ушкоджень. Постраждалих госпіталізовано в 17 лікарню м. Києва, де їм надається кваліфікована медична допомога”, – зазначають у прокуратурі.

Як відомо, на трьох курсанток медичної академії наїхав “Тойотою Пріус” начальник курсу факультету підготовки військових лікарів майор Володимир Холодний. Він різко притиснув 23-річних дівчат бампером авто до зовнішніх сходів. Унаслідок цього удару студенткам практично поперерізало ноги. Двом курсанткам уже ампутували по одній кінцівці в районі гомілок.

Винуватця ДТП затримали безпосередньо після наїзду на підставі ст. 208 КПК України.  На місці події працювала група військових прокурорів Київського гарнізону та слідчо-оперативна група ГУНП у м. Києві.

Суддя задовольнила клопотання прокурора: тримання під вартою протягом 60 днів, до 23 жовтня.

Володимир Холодний, який є учасником АТО, в суді сказав: “На даний момент я не буду уникати покарання. Для мене пріоритети в житті – це честь і совість. Те, що я скоїв, я каюсь, і буду нести цей хрест через все своє життя”.

“Я хочу вибачитися перед усіма. Перед всіма, хто мене знає – мої друзі, знайомі. Прошу надати мені таку можливість і надавати допомогу потерпілим”, – цитує арештованого “5-й канал“.

Санкція ч. 2 ст. 286 ККУ (“Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами”, …що спричинили смерть потерпілого або заподіяли тяжке тілесне ушкодження)  передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Читайте також:
ДТП на території військової частини в Києві: двох потерпілих прооперували з ампутацією

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна