“Час не лікує”: родичі загиблих під Іловайськом і Дебальцевим військових пікетували посольство РФ

 

У Києві під посольство Російської Федерації на акцію “Час не лікує” зібралися близько сотні матерів, дружин і дітей українських військових, які загинули внаслідок російської агресії на Донбасі.

Про це в п’ятницю, 28 серпня, повідомляє “Укрінформ”.

Жінки та діти тримали в руках портрети чоловіків та батьків, а також плакати “Путінці, схаменіться! Припиніть чинити зло!”.

До воріт посольства представники родин загиблих прикріпили старі кросівки зі слідами “крові”, а також пожовклі соняшники – як ті, серед яких гинули українські військові – нагадування про злочини Російської Федерації.

Учасники акції зазначили, що через шість років після Іловайського котла досі не надано належну оцінку діям військового керівництва РФ, а російські генерали, які давали накази на розстріл колони українських військових, досі не засуджені та не оголошені у міжнародних розшук.

За словами організаторки акції, голови “Об’єднання дружин і матерів бійців-учасників АТО” Наталії Музики, вони наполягають на тому, щоби парламентська фракція “Слуга народу” надала своїх представників до Тимчасової слідчої комісії у Верховній Раді та активізувала розслідування подій 2014-2015 років.

“За три роки у справі Іловайська, Дебальцевого так нічого і не зроблено”, – наголосила Музика.

Після завершення акції під посольством РФ жінки пішли до будівлі офісу президента, де вимагали покарання винних у загибелі українських військових і добровольців.

Читайте також:
Бої за Іловайськ: Україна передала в Гаагу докази проти Росії

Командувач ОТУ “Північ” Ромигайло: Наказ знищити документи по Іловайську був неправомірний, тому не виконали

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна