Марш захисників України 24 серпня: “коробку” очолять генерал Забродський і Ярош

 

Організаційний комітет Маршу захисників України, який запланований на День Незалежності у понеділок, 24 серпня, оголосив регламент проведення заходу, “коробку” військових очолять генерал-майор ЗСУ Михайло Забродський і командувач УДА Дмитро Ярош.

Як повідомив представник громадської спілки “Рух ветеранів України”Антон Колумбет у фейсбуці, “виконання вимог регламенту категорично рекомендоване”.

“Тобто, ми, звісно, не можемо відмовити комусь в участі на підставі невиконання регламенту, але будемо дуже наполегливо просити його дотримуватися”, – зазначив Колумбет.

Регламент містить три блоки, які стосуються шикування, розташування і руху колон, зовнішнього вигляду охочих взяти участь в марші, а також інформацію про обмежувальні заходи у зв’язку з пандемією.

Шикування, розташування та рух колон

  • оргкомітет розробив схему маршу, яка полягає в графічному відображенні розташування коробочок” у місці збору та їхнього руху. Усі територіальні “коробочки” та “коробочки” окремих підрозділів матимуть власне місце та шикуватимуться згідно з інструкціями регіональних координаторів або відповідальних за підрозділ. Просимо не порушувати Схему та уважно слухати інструкції організаторів;
  • під час руху необхідно зберігати спокійний, рівний темп;
  • рекомендована дистанція між “коробочками” – п’ять метрів;
  • у разі виникнення будь-яких інцидентів під час руху координатор “коробочки” має негайно повідомити про це муніципалам, які супроводжуватимуть колону та матимуть радіозв’язок з головою колони, службою медичного забезпечення та правоохоронцями.

Зовнішній вигляд учасників

  • марш захисників України — мілітарний захід. Відповідно, це передбачає нехай не повний стройовий, але військовий вигляд. Просимо учасників одягати прийняту в підрозділі форму (польовий “піксель” для ЗСУ, прийнятий однострій для добровольчих формувань). Якщо у вас немає можливості одягти форму, подбайте щоб на вас були: черевики, штани, футболка або сорочка, головний убір;
  • вітаються нагороди, розміщені згідно з правилами носіння нагород та відзнак;
  • суворо забороняється – неохайний, брудний вигляд, перебування на території заходу в стані алкогольного та/або наркотичного сп’яніння.

Обмежувальні заходи у зв’язку з пандемією

  • під час масового заходу рекомендовано зберігати соціальну дистанцію;
  • місцях великого скупченням людей рекомендуємо носити медичну маску. На місці збору будуть розгорнуті пункти продажу брендованих масок. Ті, в кого немає можливості придбати собі маску, можуть звернутися до організаторів і отримати безкоштовну;
  • наполегливо рекомендовано не торкатись руками обличчя та періодично обробляти долоні санітайзерами.

У четвер, 20 серпня, про формування “коробки” військових, яку очолять Герой України, генерал-лейтенант ЗСУ Михайло Забродський та командувач УДА Дмитро Ярош повідомив військовий, активіст ГО “Справа громад” Гліб Бабіч.

“Ми йдемо на Марш Незалежності – 24 серпня 2020 року. Йдемо разом з усіма. Без політичних прапорів і символіки. Не відділяючи себе від інших організацій, які беруть участі в марші. Бо марш – належить всім, хто захищав незалежність України від російської агресії. Як і інші, ми формуємо свою “коробку”, яку очолять дві знакових для цієї війни людини – Герой України, генерал-лейтенант ЗСУ Михайло Забродський і Народний Герой України, командувач УДА Дмитро Ярош”, – написав Бабіч.

За його словами, слідом за військовими і ветеранами піде ще одна “коробка”, яка складатиметься із цивільних, що допомагають фронту.

“У ній пройдуть цивільні люди. Ті, хто допомагав фронту і підтримував військових, ті, хто є справжніми громадянами України, і для кого Незалежність – основа існування України.
Формуватися ці “коробки” будуть в 9:00 в районі метро “Університет”, і вийдуть разом з іншими “коробками” – як замикаючі”, – зазначив Гліб Бабіч і наголосив, що “ми йдемо саме для того, щоб показати нашу силу і єдність“.

“Ми запрошуємо всіх своїх однодумців і союзників. Ми запрошуємо тих, хто розуміє, що не буває “війни без політики”. Війна це і є політика. І захищаючи свою країну – ми вершимо головну політику, без якої неможливе існування решти. Ми кличемо до свого строю тих, хто розуміє – нас намагаються зробити аполітичними “солдатиками”, щоб спокійно розвінчати і знищити те, що дісталося нам дорогою ціною”, – написав він.

Нагадаємо, наприкінці червня Рух ветеранів України оголосив про проведення Маршу захисників у Києві на День Незалежності 24 серпня 2020 року та старт підготовки до цієї події.
Марш планують провести, як і минулорічвід парку Шевченка під Червоним корпусом КНУ до Майдану Незалежності.

Цього року влада Володимира Зеленського, як і торік, не проводитиме військовий парад у День Незалежності.

9 липня 2019 року президент Володимир Зеленський офіційно заявив, що військового параду на День Незалежності в 2019 році не буде. За його словами, гроші, які могли бути виділені на проведення військового параду, перерахують українським військовим як премії.
У відповідь на це ветерани АТО заявили про альтернативний військовий парад замість скасованого президентом Зеленським.
Було створено оргкомітет “народного” параду, який відбувся у Києві 24 серпня та об’єднав ветеранські середовища, незалежно від політичних поглядів.
Водночас офіс президента провів на Майдані власні масові заходи, зокрема і з залученням військових.

Читайте також:
“Афганець” Куніцин намагається від імені ОП очолити Марш захисників України 24 серпня, – РВУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна