“Афганець” Куніцин намагається від імені ОП очолити Марш захисників України 24 серпня, – РВУ

доповнено

Оргкомітет Маршу захисників, який пройде в Києві на День Незалежності 24 серпня, не веде жодних перемовин з офісом президента щодо проведення заходу. Натомість голова Консультативної ради у справах ветеранів при президенті України Сергій Куніцин організовує на ту ж дату так звану “Ходу ветеранів”.

Про це в понеділок, 20 липня, повідомляють на фейсбук-сторінці Руху ветеранів України.

“Ніякі перемовини з офісом президента ніхто з оргкомітету не вів, і вести не збирається, так само, як і слухати корисні поради по “організації” від людей, які не мають жодного відношення ані до Маршу, ані до російсько-української війни взагалі, а були призначені виключно з метою створити видимість “ветеранського схвалення” (…) “мизамирським” ініціативам Зеленського”, – зазначають представники Руху.

У РВУ наголошують, що заява очільника Консультативної ради у справах ветеранів війни, сімей загиблих (померлих) захисників України при президентові України  Сергія Куніцина про те, що Марш захисників минулоріч “відбувся спонтанно”, а у 2020-му він проводитиметься за сприяння офісу президента, не відповідає дійсності, і йдеться про “розмивання вектору суспільної уваги”.

“Марш виник не спонтанно, а як відповідь активного суспільства на рішення Зеленського не проводити військовий парад, і став унікальним прикладом консолідації військово-ветерансько-волонтерсько-партіотичного народу. Цього року він пройде за тими ж принципами та засадами, продовжуючи нову мілітарну традицію Нової України”, – зазначили в РВУ.

Також представники Руху Ветеранів України вкотре заявили, що “жодна політична сила не має і не матиме впливу на Марш”, а під егідою офісу президента проводитиметься інший захід.

“…Про що ж тоді каже пан Куніцин? А він каже про абсолютно інший захід, який, як вже видно з його заяви, має на меті тільки одне – розмити вектор суспільної уваги та “покласти” цю чудову традицію під президента”, – заявили у РВУ.

“Окремий привіт хочеться передати тим ветеранам, які в безглуздій гонитві за власними амбіціями допомогли йому (Куніцину) в організації цієї інформаційно-психологічної операції Єрмака. Громада все бачить, і всьому дасть свою оцінку”, – зазначили в Русі ветеранів.

У РВУ звернули увагу на те, що 18 липня в ОП відбулося засідання Консультативної ради у справах ветеранів при президентові України, яку очолює екснардеп Сергій Куніцин – керівник ГО “Всеукраїнська асоціація ветеранів Афганістану та АТО”, колишній глава Ради міністрів Криму, представник президента України в Севастополі часів Януковича.

“Одноголосним рішенням учасники засідання підтримали ініціативу низки ветеранських громадських організацій щодо проведення до Дня Незалежності України Ходи ветеранів як неполітичної та об’єднавчої акції, що продемонструє силу та єдність захисників нашої країни”, – повідомляла з цього приводу пресслужба президента Зеленського.

Нагадаємо, наприкінці червня Рух ветеранів України оголосив про проведення Маршу захисників у Києві на День Незалежності 24 серпня 2020 року та старт підготовки до цієї події.
Марш планують провести, як і минулоріч, від парку Шевченка під Червоним корпусом КНУ до Майдану Незалежності.

Цього року влада Володимира Зеленського, як і торік, не проводитиме військовий парад у День Незалежності.

Читайте і дивіться:
У Києві відбувся Марш захисників України. ФОТОРЕПОРТАЖ

Як інформувала “Новинарня“, минулоріч 9 липня президент Володимир Зеленський офіційно заявив, що військового параду на День Незалежності в 2019 році не буде. За його словами, гроші, які могли бути виділені на проведення військового параду, перерахують українським військовим як премії.
У відповідь на це ветерани АТО заявили про альтернативний військовий парад замість скасованого президентом Зеленським.
Було створено оргкомітет “народного” параду, який відбувся у Києві 24 серпня та об’єднав ветеранські середовища, незалежно від політичних поглядів.
Водночас офіс президента провів на Майдані власні масові заходи, зокрема і з залученням військовий.

Читайте також:
50 тисяч учасників і мізерний бюджет: організатори відзвітували про Марш захисників

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна