Ветерани анонсували Марш захисників України до Дня Незалежності

 

Рух Ветеранів України оголосив про проведення Маршу захисників у Києві на День Незалежності 24 серпня 2020 року та старт підготовки до цієї події.

Ветеранська спільнота створила відповідну подію у фейсбуці.

“Минулого року, на День Незалежності, ветерансько-військова спільнота вийшла на Марш Захисників України, чим впевнено увійшла до історії. Відбулось не тільки щось невимовно прекрасне. Відбулось народження традиції, яка наповнює нову українську міфологію та ідентичність”, – йдеться в повідомленні.

Принципи Маршу залишаться незмінними:

  • без партійної символіки та лозунгів;
  • відкритість;
  • прозорість;
  • повага.

За попередньою інформацією, марш планують провести, як і минулоріч, від парку Шевченка під Червоним корпусом КНУ до Майдану Незалежності.

Наразі триває процес створення оргкомітету Маршу, в який запрошуються військові, ветеранські та волонтерські конструктивні організації; розробляється план маршу.

“В кожному регіоні призначається координатор, відповідальний за питання логістики, інформування та супроводження”, – додають організатори.

Охочі увійти до оргкомітету маршу можуть заповнити гугл-форму за посиланням. 

Читайте і дивіться:
У Києві відбувся Марш захисників України. ФОТОРЕПОРТАЖ

Як інформувала “Новинарня“, 9 липня, президент Зеленський офіційно заявив, що військового параду на День Незалежності не буде. За його словами, в цьому році гроші, які могли бути виділені на проведення військового параду, перерахують українським військовим як премії.

У відповідь на це ветерани АТО заявили про альтернативний військовий парад замість скасованого президентом Зеленським.
Було створено оргкомітет “народного” параду, який відбудеться в Києві 24 серпня та об’єднає ветеранські середовища, незалежно від політичних поглядів.
Уже станом на 12 серпня до участі в ньому зареєструвалися 9 тисяч осіб.

Читайте також:
50 тис. учасників і мізерний бюджет: організатори відзвітували про Марш захисників

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна