Ізраїль перехопив палестинські ракети й атакував позиції бойовиків руху ХАМАС

 

Система протиракетної оборони Ізраїлю “Залізний купол” в суботу ввечері, 15 серпня, перехопила в районі міста Сдерот дві ракети, запущені із сектора Газа бойовиками руху ХАМАС.

Про це повідомила пресслужба армії оборони Ізраїлю у твіттері.

Зазначається, що у відповідь на обстріл ізраїльська авіація атакувала сили ХАМАС у секторі Гази, зокрема вдарила по складах, де зберігаються ракетні боєприпаси.

Місцеві ЗМІ зазначають, що пуск ракет пов’язаний з тим, що ВПС Ізраїлю завдали ударів по цілях ХАМАС у секторі Газа у відповідь на запуск на територію Ізраїлю повітряних балонів із вибуховими та запалювальними речовинами. Палестинці також влаштовували заворушення біля прикордонного паркану безпеки, кидаючи в нього вибухові пристрої та підпалюючи автопокришки. За повідомленнями палестинських ЗМІ, під час заворушень не менше п’яти осіб отримали поранення.

Читайте також:
Об’єднані Арабські Емірати визнали існування Ізраїлю

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна