Заступником міністра фінансів став Кава, який відбілював Путіна і звинувачував ЗСУ

 

Кабінет Міністрів в середу 12 серпня, ухвалив рішення про призначення чотирьох заступників міністрів, серед них – Олександр Кава, який віднині обіймає посаду заступника міністра фінансів.

Як передає “Новинарня“, раніше Кава вже працював у Кабміні, проте був звільнений, ймовірно через свої політичні висловлювання.

Зокрема, він заперечував причетність Російської Федерації та її бойовиків на Донбасі до трагедії MH-17.

“Кашу в українському протистоянні заварив не Путін, і всі чудово розуміють, звідки пішла ця хвиля, чиї політики відкрито їздили на Майдан, заявляли свою підтримку, і чомусь ЗМІ цього не помічають. Всі звинувачують у всьому Путіна, але якщо так підходити, то це не пошук винного, а призначення винного”, – говорив Кава у травні 2014-го в інтерв’ю російським пропагандистам із сайту “Правда.ру”.

Він заявляв, що світові санкції щодо Російської Федерації через агресію в Україні не приносять користі, “це не вирішення проблеми” і закликав “не звинувачувати у всьому Росію”.

Також у червні 2о14 року Кава звинувачував українських військових в обстрілах мирного населення на Луганщині: “Особливо тяжке враження на людей спричинили останні повітряні обстріли по Луганську, коли постраждало чимало мирних мешканців”.

У липні 2020 року Олександр Кава виступав із критикою Угоди про асоціацію України з ЄС на російських медіаресурсах.

Інформація про можливе призначення Кави заступником міністра фінансів з’явилася наприкінці липня, після публікації ним електронної декларації про майно і доходи за 2019 рік. У документі йшлося про те, що Кава претендує на посаду заступника міністра фінансів з питань європейської інтеграції.

Таким чином, Кава претендував на посаду Юрія Гелетея, який був призначений на посаду заступника голови Нацбанку замість Олега Чурія. Це сталося після призначення главою НБУ Кирила Шевченка.

Олександр Кава обіймав посаду заступника міністра інфраструктури Андрія Пивоварського з грудня 2014 року по березень 2015-го.

До цього він працював радником голови Київської міської державної адміністрації з питань транспорту.

Як інформувала “Новинарня“, 12 серпня уряд призначив чотирьох заступників міністрів.

Читайте також:
Заступником керівника ОП став високопосадовець МВС часів Януковича Татаров

Вінницькою ОДА керуватиме скандальний ексглава ДУС Борзов

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна