“Важливий фактор”: Трамп пропонує провести G7 після виборів у США й запросити туди Путіна

 

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп запропонував провести саміт “Великої сімки” у листопаді, після президентських виборів у США, та додав, що запросив би на зустріч президента Росії Володимира Путіна.

Про це він сказав під час брифінгу у Білому домі, передає “Укрінформ”.

“Ми вже запросили низку людей на зустріч. Я би, звісно, запросив його (Путіна – “Н”) на зустріч. Гадаю, це важливий фактор. Ми запросимо окремих людей, які не представляють “Велику сімку”. І дехто вже погодився взяти участь”, – заявив Трамп 10 серпня.

Під час брифінгу американського президента поблизу Білого дому сталася стрілянина, тож Трамп перервав пресконференцію та покинув приміщення разом з охороною.

Пізніше Трамп знову повернувся до журналістів і сказав, що нападник, який стріляв неподалік Білого дому, був поранений та доправлений у лікарню.

Як інформувала “Новинарня“, президент США Дональд Трамп, який 2020 року приймає саміт G7, вирішив відкласти заплановану на червень зустріч через пандемію коронавірусу. Імовірно, саміт відбудеться у вересні.

При цьому Трамп назвав G7 “дуже застарілою групою”, яка не відображає правильно все те, що відбувається у світі. Він хотів би запросити на нього також Росію, Індію, Південну Корею та Австралію.

Проти пропозиції Трампа виступила Велика Британія, допустивши, втім, можливість запрошення Росії як гостя. Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо висловився проти ідеї Трампа, як і глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель.
Уряд Франції вважає, що питання повернення Росії до “Великої сімки” повинне розглядатися всіма членами об’єднання.

Нагадаємо, Росію перестали запрошувати на саміти G8 (яка знову перетворилася на G7) після окупації та анексії Криму. Після приходу до влади Трамп уже пропонував запросити Путіна на саміт Великої сімки, але інші лідери не підтримали таку ініціативу. Проти цього виступав також Конгрес США.

Читайте також:
Трамп посварився з лідерами “Великої сімки” через Росію, – The Guardian

РФ не має шансів повернутися у G7, доки існує проблема Криму і Донбасу, – Маас

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна