“Могли б обговорити Україну”. Трамп пояснив, чому хоче повернути Росію до G7

 

Президент США Дональд Трамп пояснив свою позицію щодо потреби повернути Росію до G7 і поновити формат “Великої вісімки”.
Він вважає, що оскільки більша частина часу на самітах присвячена обговоренню Росії, було б логічно, щоб на зустрічі були присутні її представники. Про це Трамп сказав в інтерв’ю Fox News.

“Ви знаєте, ми витрачаємо, напевно, 25 відсотків нашого часу, говорячи про Росію [на самітах G7], І я сказав – а чи не було б краще, якщо б вони були тут. Я не за Росію. Я за Сполучені Штати”, – заявив Трамп.

Вінзазначив, що якби Путін був присутній на самітах “Великої сімки”, то вони б усі мали можливість обговорити з ним ситуацію в Сирії і Україні.

“Як приклад, я вам скажу, якби він був на цій зустрічі, я міг би попросити його зробити те, що добре для світу, що добре для країни, то добре для нього”, – підкреслив Дональд Трамп.

Читайте також:
“Не дуже й хотілося”. Лавров пояснив, чому для РФ краще G20, ніж G7

Як інформує “Новинарня“, президент США Дональд Трамп на саміті G7 в Канаді висловився за відновлення членства Росії у “Великій сімці” та, відповідно, повернення формату “Великої вісімки”.
Однак лідери “Великої сімки” виступили проти повернення РФ.

G7, або “Велика сімка” — міжнародний клуб урядів семи найбільш високорозвинених демократичних країн світу. До нього належать США, Японія, Німеччина, Велика Британія, Франція, Італія, Канада.
Росію прийняли до групи 1998 року – так вона перетворилася на G8, але виключили зі складу країн-учасниць після окупації РФ Криму.

Читайте також:
Підсумки саміту G7: комюніке на підтримку України і демарш Трампа

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна