Утиски РФ прав вірян в окупованому Криму є приводом для посилення санкцій, – Мінреінтеграції

 

У Міністерстві реінтеграції тимчасово окупованих територій заявляють, що Україна у співпраці з міжнародними партнерами розглядатиме питання посилення санкцій проти осіб, причетних до переслідувань Православної церкви України на території анексованого Криму.

Про це в середу, 5 серпня, поінформувала пресслужба відомства.

“Ухвала Верховного суду Росії про відмову переглядати рішення про виселення громади ПЦУ з Кафедрального собору святих рівноапостольних князів Володимира та Ольги в тимчасово окупованому Росією Сімферополі свідчить про утиск релігійних прав громадян України з боку окупаційної “влади” півострова. Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України засуджує такі дії РФ і вимагає поновити кримську громаду ПЦУ у її правах”, – йдеться в заяві міністерства.

“Росія незаконно привласнила і розпоряджається майном кримської громади Православної церкви України, чим порушує норми міжнародного права”, – заявив заступник міністра з питань реінтеграції тимчасового окупованих територій України Ігор Яременко.

За його словами, витіснення української церкви з тимчасово окупованого РФ Кримського півострова є проявом слабкості держави-окупанта й “отримає належну відповідь України”.

Як писала “Новинарня“, 4 серпня Верховний Суд Російської Федерації відмовився переглядати рішення окупаційних судів на території Криму щодо виселення громади Православної церкви України з Кафедрального собору Святих рівноапостольних князів Володимира та Ольги в Сімферополі.

У Представництві президента України в Автономній Республіці Крим 5 серпня заявили, що Росія продовжує проводити політику держави-окупанта щодо витіснення української церкви з анексованого Криму.

Читайте також:
В окупованому Сімферополі розграбували собор ПЦУ, – архієпископ Климент

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна