Російський суд не повернув собор у Сімферополі громаді ПЦУ

 

4 серпня Верховний Суд Російської Федерації відмовився переглядати рішення окупаційних судів на території Криму щодо виселення громади Православної церкви України з Кафедрального собору Святих рівноапостольних князів Володимира та Ольги в Сімферополі.

У Представництві президента України в Автономній Республіці Крим заявили в середу, 5 серпня, що Росія продовжує проводити політику держави-окупанта щодо витіснення української церкви з анексованого Криму.

Представництво засудило таке рішення.

“По суті це означає повну ліквідацію української православної громади в Криму. Формально це не є геноцидом, але межує з ним. Нагадаю, що рішення про виселення з храму кримські суди постановили ще влітку 2019 року. Одночасно влада РФ намагаються знести каплицю в Євпаторії. За тиждень до цього архієпископ Климент отримав вимогу від судових приставів розібрати каплицю”, – йдеться в заяві з посиланням на адвоката Сергія Зайця. 

В представництві наголошують, що спільно з Міністерством закордонних справ, Міністерством культури та інформаційної політики, Прокуратурою АР Крим і далі будуть вживати всі можливі заходи по захисту громадян, які опинилися в окупації.

Читайте також:
В окупованому Сімферополі розграбували собор ПЦУ, – архієпископ Климент

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна