Зеленський нагородив загиблих військових. Серед них – троє морпіхів, що полягли під Зайцевим

 

Президент України Володимир Зеленський посмертно нагородив орденом “За мужність” III ступеня низку військовослужбовців, що загинули в районі проведення операції Об’єднаних сил.

Відповідний указ № 304/2020 “Про відзначення державними нагородами України” президент підписав у середу, 5 серпня.

Як видно з переліку, однакову відзнаку отримали загиблі внаслідок бойових дій і так звана небойова втрата.

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету й територіальної цілісності України, посмертно нагороджені:

  • старший солдат Ігор Вівчаренко
  • сержант Ярослав Журавель
  • сержант Микола Ілін
  • сержант Олексій Золін
  • лейтенант Дмитро Красногрудь

“Імена героїв, які віддали життя за територіальну цілісність і незалежність України, назавжди залишаться в пам’яті поколінь українців. Їхній подвиг, непереборну силу та любов до Батьківщини неможливо виміряти жодними нагородами. Дякуємо кожному військовому, який захищає Україну та кордони нашої держави», – цитує Зеленського пресслужба Банкової.

Військовослужбовець 3-го окремого полку спецпризначення імені князя Святослава Хороброго старший солдат Ігор Вівчаренко загинув від вибуху міномета на Донеччині у квітні 2020 року.

У березні від снайперського вогню поблизу Новоолександрівки загинув сержант 30-ї окремої механізованої бригади імені князя Костянтина Острозького Олексій Золін.

Сержант Ярослав Журавель, сержант Микола Ілін та лейтенант Дмитро Красногрудь загинули внаслідок подій під Зайцевим 13 липня. 
Красногрудь підірвався на розтяжці під час бойового виходу.
Сержант Журавель помер від ран, діставши поранення від віроломного обстрілу під час спроби евакуювати тіло Красногрудя.
Медик, сержант Ілін підірвався на розтяжці, коли намагався евакуювати пораненого Журавля.
Представники громадськості ініціювали їх відзначення званням “Герой України”.

Читайте також:
“Живий, але покинутий”. У мережі з’явилися лист і відео, що розбивають офіційну версію загибелі сержанта Журавля під Зайцевим

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна