На Луганщині від снайперського обстрілу загинув сержант 30 омбр Олексій Золін

 

19 березня від снайперського вогню поблизу Новоолександрівки загинув сержант 30-ї окремої механізованої бригади імені князя Костянтина Острозького Олексій Золін.

Ім’я загиблого назвали в п’ятницю, 20 березня, у пресслужбі Житомирської міської ради.

“О 19:30 поблизу Новоолександрівки Попаснянського району загинув житомирянин – сержант Олексій Золін, старший стрілець мотопіхотної роти мотопіхотного батальйону 30-ї окремої механізованої бригади імені князя Костянтина Острозького”, – йдеться у повідомленні.

Олексій народився 11 липня 1984 року в сім’ї військового.

Навчався у загальноосвітній школі №7. Після школи вступив до технологічного коледжу, який успішно закінчив.

У 2002-2004 роках проходив строкову службу у 95 одшбр.

31 січня 2015 року був мобілізований до Збройних сил України – служив у складі 13 батальйону 95-ї бригади.

У 2017 році Олексій був демобілізований, але на початку 2018 року підписав контракт і продовжив захист Батьківщини у складі 95-ї одшбр, а пізніше – 30-ї омбр.

Фото: пресслужба 30 обмр ЗСУ

“У Олексія Сергійовича залишилися батько Сергій Вікторович – підполковник запасу, учасник бойових дій, учасник АТО, мама Олена Мічеславівна, сестра Юлія Сергіївна та маленька донечка”, – інформують у міськраді.

У 30 омбр ЗСУ додали, що доньці Олексія – всього три роки.

“Доброзичливий, відповідальний, на нього можна було покластися. Йому довіряли командири“, – таким пригадують Олексія його товариші.

Побратими обіцяють помститися за полеглого військового.

Як інформувала “Новинарня“, за інформацією штабу операції Об’єднаних сил, від ворожого снайперського вогню 19 березня загинув військовослужбовець Збройних сил України.

У Військовій службі правопорядку поінформували, що загиблий – 35-річний сержант. Він загинув о 19:30 у районі Попасної від смертельного поранення в голову.

За даними “Новинарні“, Олексій Золін – дев’ята (за іншими даними – десята) бойова втрата ЗСУ з початку березня 2020 року.

1 березня від ракетного обстрілу поблизу села Нижньотепле Станично-Луганського району на Луганщині загинув сержант 46 одшбр Сергій Руських.

3 березня від обстрілу на Луганському напрямку загинув старший сержант 58 омпбр імені гетьмана Івана Виговського Володимир Черненко.

5 березня поблизу селища Піски під Донецьком внаслідок підриву на невстановленому вибуховому пристрої близько 23:00 загинув старший солдат, військовослужбовець 34-го батальйону 57 омпбр Дмитро Осичкін.
У бригаді зазначають, що підрив на розтяжці стався не під час обстрілу, але це не було самогубство чи необережне поводження з гранатою; триває розслідування.

6 березня внаслідок підриву БМП під Кримським на Луганщині загинув командир взводу з 93 омбр “Холодний Яр”, лейтенант Дмитро Фірсов.

8 березня під ракетним обстрілом у районі селища Опитне під Донецьком загинув солдат 57-ї окремої мотопіхотної бригади ЗСУ імені кошового отамана Костя Гордієнка Євген Черних.

10 березня від влучання ПТКР окупантів у вантажівку ГАЗ-66 у районі села Піски під Донецьком загинув воїн 131-го розвідувального батальйону молодший сержант Віктор Солтис.

10 березня під час евакуації з-під Пісок після ураження вантажівки ЗСУ протитанковою керованою ракетою помер важко поранений старший солдат Андрій Ведешин з 131 орб.

10 березня в харківському шпиталі помер солдат 72 омбр ім. Чорних запорожців Богдан Петренко, який був важко поранений під час обстрілу під Оріховим 4 березня.

10 березня на Донеччині від вогню ворожого снайпера загинув молодший сержант із 131-го розвідувального батальйону Ілля Пережогін.

Читайте також:
Четверо загиблих героїв лютого: обличчя та історії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна