На Донеччині унаслідок обстрілу загинув боєць 131 орб Ілля Пережогін

 

Стало відоме ім’я третього військового ЗСУ, який загинув 10 березня у Донецькій області внаслідок ворожих обстрілів. Це боєць 131-го окремого розвідувального батальйону молодший сержант Ілля Пережогін, позивний “Князь”.

Про полеглого повідомили на ФБ-сторінці Іванівської об’єднаної територіальної громади Калинівського району Вінницької області.

“У зоні проведення ООС (…) 10 березня загинули троє військовослужбовців 131-го розвідувального батальйону. Це 34-річний молодший сержант Віктор Солтис, 35-річний молодший сержант Андрій Ведешин і молодший сержант Ілля Пережогін. Висловлюємо щирі співчуття рідним, близьким, друзям і побратимам загиблих. Вічна і світла пам’ять тим, хто ціною власного життя і здоров’я захищають нашу державу. Герої не вмирають…” – ідеться в повідомленні.

Боєць 131 ОРБ Ілля Пережогін

ДОПОВНЕНО. Як інформує “Думська“, 26-річний Ілля Пережогін – з Одещини, він жив у селі Орлівка Ренійського району.

Після закінчення середньої школи працював у Білгороді-Дністровському. Служив в 28-й механізованій бригаді. Рік тому перевівся в розвідбат.

Загинув від кулі снайпера.

За даними деяких верифікаторів, смерть “Князя” настала не в районі Пісок, як інформували спочатку, а під Павлополем, на півдні Донеччини.

Нагадаємо, за підсумками боїв 10 березня штаб ОС заявив про трьох загиблих воїнів ЗСУ і дев’ятьох – поранених.

За даними “Новинарні“, Ілля Пережогін – восьма (за іншими даними – дев’ята) бойова втрата ЗСУ з початку березня 2020 року.

1 березня від ракетного обстрілу поблизу села Нижньотепле Станично-Луганського району на Луганщині загинув сержант 46 одшбр Сергій Руських.

3 березня від обстрілу на Луганському напрямку загинув старший сержант 58 омпбр імені гетьмана Івана Виговського Володимир Черненко.

5 березня поблизу селища Піски під Донецьком внаслідок підриву на невстановленому вибуховому пристрої близько 23:00 загинув старший солдат, військовослужбовець 34-го батальйону 57 омпбр Дмитро Осичкін.
У бригаді зазначають, що підрив на розтяжці стався не під час обстрілу, але це не було самогубство чи необережне поводження з гранатою; триває розслідування.

6 березня внаслідок підриву БМП під Кримським на Луганщині загинув командир взводу з 93 омбр “Холодний Яр”, лейтенант Дмитро Фірсов.

8 березня під ракетним обстрілом у районі селища Опитне під Донецьком загинув боєць 57-ї окремої мотопіхотної бригади ЗСУ імені кошового отамана Костя Гордієнка Євген Черних.

10 березня від влучання ПТКР окупантів у вантажівку ГАЗ-66 у районі села Піски під Донецьком загинув воїн 131-го розвідувального батальйону Віктор Солтис.

10 березня під час евакуації з-під Пісок після ураження вантажівки ЗСУ протитанковою керованою ракетою помер важко поранений Андрій Ведешин з 131 орб.

10 березня в харківському шпиталі помер боєць 72 омбр ім. Чорних запорожців Богдан Петренко, який був важко поранений під час обстрілу під Оріховим 4 березня.

Читайте також:
Четверо загиблих героїв лютого: обличчя та історії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна