На Херсонщині поховали загиблого під Пісками Дмитра Осичкіна. Втрата – бойова, каже бригада

 

У селі Новогригорівка Генічеського району Херсонської області 8 березня поховали загиблого на Донеччині бійця 57-ї окремої мотопіхотної бригади ЗСУ Дмитра Осичкіна.

Він був старшим солдатом 34-го окремого мотопіхотного батальйону 57 омпбр.

Дмитро Осичкін народився 1993 року. Залишилися батьки.

Осичкін загинув 5 березня близько 23:00 в районі селища Піски під Донецьком унаслідок мінно-вибухової травми, підірвавшись на невстановленому вибуховому пристрої.

У зведеннях штабу ОС та Міноборони ця втрата не була віднесена до бойових. Однак у 57-й бригаді зазначають, що версії про самогубство і необережне поводження зі зброєю чи вибухівкою вже відпали.

Про те, що характер ураження може свідчити про бойову втрату, “Новинарні” повідомила пресофіцер 57 омпбр Лідія Василенко.

“Це була втрата бойова, але не під час обстрілу. Що саме сталося – триває службове розслідування. Можливо, зайшла ДРГ, стояла “закладка”. Він її зачепив. Це була граната, скоріше за все – Ф-1. При цьому не виявлено кільця гранати. Залишається питання, як вона туди потрапила”, – розповіла Василенко, маючи на увазі ймовірний підрив Дмитра на “розтяжці”.

За словами пресофіцера, версія про суїцид спочатку була, але не підтвердилася.

“Протягом місяця проводиться розслідування, але це буде однозначно не суїцид. І версія про необережне поводження теж відпала”, – зазначила пресофіцер, відповідаючи на запитання “Новинарні“.

“Це відбулося не під час обстрілу, але це, скоріше за все, була бойова втрата. Єдине, що загиблий був без засобів захисту (бронежилету)”, – резюмувала представниця новокаховської бригади.

За даними “Новинарні“, отриманими з бригади, фатальний підрив – імовірно, на “розтяжці” чи закладці” – стався поруч із позицією, біля вбиральні. Визнання втрати бойовою на вищому рівні може бути пов’язане з тим, а також із тим, що загиблий був без бронежилета.

За даними “Новинарні“, крім Дмитра Осичкіна, з початку березня внаслідок бойових дій загинули четверо військовослужбовців ЗСУ.

1 березня від ракетного обстрілу поблизу села Нижньотепле Станично-Луганського району на Луганщині загинув сержант 46 одшбр Сергій Руських.

3 березня від обстрілу на Луганському напрямку загинув старший сержант 58 омпбр імені гетьмана Івана Виговського Володимир Черненко.

6 березня внаслідок підриву БМП під Кримським на Луганщині загинув командир взводу з 93 омбр “Холодний Яр”, лейтенант Дмитро Фірсов.

8 березня під ракетним обстрілом у районі селища Опитне під Донецьком загинув боєць 57-ї окремої мотопіхотної бригади ЗСУ імені кошового отамана Костя Гордієнка Євген Черних.

Читайте також:
Четверо загиблих героїв лютого: обличчя та історії

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна