Єрмак запропонував Фокіну попрацювати в ТКГ, – Гармаш

 

Очільник офісу президента Андрій Єрмак запропонував увійти до складу української делегації в Тристоронній контактній групі по Донбасу колишньому прем’єр-міністру України Вітольдові Фокіну.

Про це в понеділок, 3 серпня, повідомив представник Донецької області в ТКГ Сергій Гармаш, інформує Liga.net.

За його словами, сьогодні на Банковій відбулася зустріч делегації з новим її очільником Леонідом Кравчуком. Фокін також був присутній там.

“Не знаю, в якому статусі він був. Єрмак сказав, що сподівається, що Фокін залишиться працювати”, – сказав Гармаш і додав, що Фокін ставив “загальні питання”. Наприклад, про те, “чи підписаний главами держав документ по Мінську?”.

Єрмак запропонував Фокіну увійти до складу делегації, проте колишній прем’єр ще не ухвалив рішення.

Вітольда Фокіна розглядають як людину, що може курувати в ТКГ “переговори наших представників”.

Водночас журналістка Ольга Бесперстова заявила, що два роки тому перший прем’єр-міністр України Вітольд Фокін переконував її, нібито навесні 2014 року “повстав трудовий Донбас”.

“Два роки тому брала у нього інтерв’ю. Три години переконував мене в тому, що навесні 2014 року “повстав трудовий Донбас”. Які росіяни? Аж втрачав рівновагу: “Я краще за вас знаю, що там було”. Сперечалась із ним відчайдушно. Багато чого розповідала. Все дарма”, – написала Бесперстова 1 серпня у фейсбуці.

Інтерв’ю з Фокіним зрештою так і не вийшло. “Загалом дуже вдалий і правильний вибір. Вітаю. Не підведе”, – із сарказмом зазначила журналістка.

Як інформувала “Новинарня“, 28 липня другий президент України Леонід Кучма вирішив припинити участь у діяльності Тристоронної контактної групи.
Президент України в 1994-2005 роках Леонід Кучма вдруге став на чолі української делегації в ТКГ із мирного врегулювання ситуації на Донбасі 3 червня 2019 року.
Із 20 травня у засіданнях ТКГ замість Леоніда Кучми брав участь віцепрем’єр Олексій Резніков.

29 липня президент Зеленський заявив, що новим головою делегації України в ТКГ може стати чинний перший заступник голови української делегації, віцепрем’єр Олексій Резніков, а також перший президент України Леонід Кравчук.

30 липня президент Володимир Зеленський призначив першого президента України Леоніда Кравчука головою української делегації в Тристоронній контактній групі із мирного врегулювання ситуації на Донбасі.

31 липня Кравчук заявив, що учасником ТКГ може стати перший прем’єр-міністр України, 87-річний Вітольд Фокін.

Читайте також:
Кравчук виступає за приєднання США до переговорів щодо миру на Донбасі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна