Лукашенко викликає українського та російського дипломатів через затримання “вагнерівців” під Мінськом

 

Президент Білорусі Олександр Лукашенко доручив Міністерству закордонних справ викликати послів Росії та України через затримання десятків учасників російської приватної військової компанії “Вагнера”.

Про це за підсумками засідання Радбезу Білорусі в середу, 29 липня, заявив держсекретар Андрій Равков, передає БЕЛТА.

Послів Росії та України викличуть для “пояснень та обговорення відповідних питань”.

“Голова держави на нараді поставив низку завдань для елементів системи забезпечення національної безпеки. Завдання, зокрема, стосуються роботи міністерства закордонних справ з відправлення запитів та запрошення послів і Російської Федерації, і України для тих чи інших пояснень та обговорення відповідних питань. Вже зараз, за ​​наявною інформацією, за результатами допитів цих людей, близько 14 осіб – це ті, які проходили за програмою обліку людей, були помічені на Донбасі. Тому запрошується й посол України до цього питання”, – повідомив Равков.

Як інформувала “Новинарня“, 29 липня в Білорусі заявили, що під Мінськом затримали 32 бойовиків російської приватної військової компанії “Вагнера”
У правоохоронних органах республіки заявляють що отримали інформацію про прибуття в країну більше 200 бойовиків для дестабілізації обстановки в період виборчої кампанії.

При собі росіяни мали кожен по невеликій ручній поклажі, і на всіх – три великих важкі валізи.

Після прибуття до Мінська в ніч з 24 на 25 липня група заселилася в один з готелів і мала виселитися 25 липня, проте покинула готель 27 липня і переїхала в один з санаторіїв Мінського району.
За даними адміністрації санаторію, приїжджі звернули на себе увагу нехарактерною для російських туристів поведінкою і одноманітним одягом в стилі мілітарі.

Згодом стало відомо, що серед затриманих в Білорусі російських бойовиків є ті, що служили в батальйоні російського письменника-терориста Захара Прилєпіна, коли підрозділ був на Донбасі і брав участь у війні на боці терористів “ДНР”.

Читайте також:
У Сенаті США представили проєкт резолюції щодо протидії ПВК “Вагнера”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна