У Сенаті США представили проєкт резолюції щодо протидії ПВК “Вагнера”

 

Сенатор-республіканець Марко Рубіо та сенатор-демократ Кріс Кунс представили резолюцію, яка закликає президента Дональда Трампа розробити план протидії російській приватній військовій кампанії “Вагнер”, яка може належати російському олігарху Євгену Пригожину.

Про це в четвер, 18 червня, інформувало видання “Голос Америки”.

Зазначається, що “вагнерівці” беруть участь у збройних конфліктах по всьому світу. За словами сенаторів, організація представляє загрозу національній безпеці США.

“Коли Євгеній Пригожин, група Вагнера та інші пов’язані з ними організації висилають бойовиків для участі у війнах за кордоном, це загрожує міжнародній стабільності”, – заявив Кріс Кунс.

Сенатор наполягає, що ці суб’єкти проводять підривні кампанії по всьому світові, і США повинні відповісти на це.

Вперше бойовики “Вагнера” з’явились у Криму, де допомагали Кремлю незаконно окупувати півострів. Російський уряд відкидає свою причетність до цієї групи.

У 2018 році Міністерство юстиції США висунуло Пригожину звинувачення у фінансуванні “Агентства інтернет-досліджень” через участь у, як висловився Мін’юст США, “інформаційній війні проти США” під час президентських виборів 2016.

Читайте також:
У Лівію прибули російські літаки і снайпери “ПВК Вагнера”, – NYT

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна