У Лівію прибули російські літаки і снайпери “ПВК Вагнера”, – NYT

 

За останні півтора місяці до Лівії прибули близько 200 російських найманців, зокрема кілька досвідчених снайперів.

Про це у вівторок, 5 листопада, повідомило видання The New York Times.

За словами трьох високопоставлених лівійських чиновників і п’яти західних дипломатів, снайпери, які беруть участь в конфлікті, належать до російської приватної військової компанії (ПВК) Вагнера.

Відзначається, що лівійські лікарі все частіше спостерігають у постраждалих поранення без вихідного отвору, характерні для зброї, якою зазвичай користуються російські снайпери.

За даними анонімного офіційного джерела NYT в структурах безпеки Євросоюзу, саме такі поранення завдають експансивні кулі з порожнистим наконечником, які використовували російські снайпери на Донбасі та в інших місцях.

Водночас представники уряду національної згоди в Тріполі вказують на те, що нові найманці прибувають з РФ до Лівії щотижня.

“Очевидно, що Росія йде в цьому конфлікті ва-банк”, – цитує газета генерала Усаму аль-Джувалі, командувача силами, які виступають на боці уряду в Тріполі.

Видання пише, що відправка військових до Лівії є частиною широкої кампанії Кремля щодо відновлення свого впливу на Близькому Сході і в Африці.

Як писала “Новинарня“, на початку квітня лідер військових формувань, які базуються на сході Лівії, генерал Халіфа Хафтар оголосив про початок наступальної операції з метою встановлення контролю над столицею країни Тріполі та повалення уряду Фаїза Сараджема. Участь у цьому бере також щонайменше сотня російських найманців.

Читайте також:
У Лівії розстріляли український Іл-76ТД з гуманітарною допомогою: де тут вуха Росії

У Мозамбіку ліквідували п’ятьох росіян з ПВК “Вагнера”, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна