Замість Волкера: посол США назвав ім’я нового можливого спецпредставника по Україні

 

Спеціальним представником Держдепартаменту з питань України може стати новий посол США в Україні Кіт Дейтон.

Як розповів у інтерв’ю “РБК-Україна” посол України в США Володимир Єльченко, це призначення може відбутися одразу після президентських виборів у листопаді.

В опублікованому в понеділок, 27 липня, інтерв’ю дипломат наголосив, що зараз дійсно не вистачає людини, яка би займалася українсько-американськими відносинами, а також відновила активну участь США у переговорних процесах навколо конфлікту України та РФ.

“Нам потрібна така людина, і після листопадових виборів, сподіваюся, така людина буде призначена. Прямо про це не говорять, але є такі натяки, що хтось буде. На певному етапі були розрахунки на те, що такою людиною стане новий посол США в Україні Кіт Дейтон, але, на жаль, процес його затвердження в Сенаті затягнувся, зовсім не з політичних причин”, – розповів Єльченко.

Посол заявив, що чув про його кандидатуру лише позитивні відгуки, і “немає ніякого сумніву, що вона буде затверджена, як тільки Сенат збереться”.

“Але через пандемію графік роботи Конгресу поламаний, вони кілька місяців були на карантині. Іноді вони збираються, але у них безліч нагальних медичних і економічних питань”, – зазначив Єльченко, додавши, що до листопадових виборів кандидатуру Дейтона ймовірно затвердять.

Кіт Дейтон – генерал-лейтенант у відставці, був стратегічним радником Міністерства оборони України. У травні президент США Дональд Трамп запропонував його кандидатуру на посаду посла США в Україні.

Нагадаємо, наприкінці 2019 року Міністерство закордонних справ України заявило Державному департаменту США про зацікавленість у призначенні нового спецпредставника з питань України після відставки Курта Волкера, який минулоріч у вересні подав у відставку.

Читайте також:
Вадим Пристайко – новий посол України у Великій Британії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна