Вадим Пристайко – новий посол України у Великій Британії

 

Президент України Володимир Зеленський призначив ексміністра закордонних справ Вадима Пристайка надзвичайним та повноважним послом України у Великій Британії.

Як передає “Новинарня“, про це йдеться у відповідному указі глави держави №287/2020 від 20 липня.

“Призначити Пристайка Вадима Володимировича надзвичайним і повноважним послом України у Сполученому Королівстві Великої Британії і Північної Ірландії”, – мовиться в указі.

Іншим указом Володимир Зеленський звільнив з посади посла України у Великій Британії Наталію Галібаренко, яка працювала там з 2015 року.

Окрім цього, президент також призначив посла у Антигуа і Барбуді та Ямайці. Ним став Володимир Єльченко.

Раніше Пристайко був послом України в Канаді, заступником міністра закордонних справ, очолював місію України при НАТО. У травні 2019 року призначений заступником керівника офісу президента, а 29 серпня – міністром закордонних справ України. 4 березня 2020 року призначений віцепрем’єр-міністром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України (внаслідок рокіровки з Дмитром Кулебою).

Пристайко пішов з уряду 4 червня, адже на його посаду було призначено Ольгу Стефанішину.

Читайте також:
Путін у Криму знову “наїхав” на Україну, МЗС і посольство США висловили протест

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна