Держдеп може ліквідувати посаду спецпредставника США в Україні, – Foreign Policy

 

Державний департамент може ліквідувати посаду спеціального представника США в Україні, яку раніше обіймав Курт Волкер.

Про це повідомляє видання Foreign Policy з посиланням на колишніх і нинішніх американських чиновників.

“Посада спецпредставника США в Україні, яку раніше обіймав Курт Волкер, буде ймовірно взагалі ліквідована”, – йдеться у повідомленні.

Ймовірно, посадові обов’язки будуть передані іншим чиновникам Держдепу, до роботи яких, зокрема, належать питання щодо України.

За словами співрозмовників, цю посаду можуть ліквідувати через те, що адміністрації президента США Дональда Трампа буде дуже важко знайти когось, хто її обійматиме “через її непросту роль”.

Так, попередніх спецпредставників США в Україні викликають для свідчень у Конгрес в процесі про імпічмент президенту США, їхня кар’єра зазнає великої шкоди та посада несе значні репутаційні ризики для дипломатів.

Відтоді, як  Волкер подав у відставку наприкінці вересня, посада спецпредставника Держдепу з питань України досі залишається вакантною.

Як писала “Новинарня“, Волкер дав свідчення у справі про імпічмент Трампа.

Читайте також:
Експосол України в ЄС Єлісєєв подав заяву на звільнення з МЗС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.