На Київщині розстріляли кримінального діяча Плекана, якого звинувачували в замаху на активіста С14 Мазура

доповнено

На Київщині розстріляли столичного підприємця з сумнівною репутацією Ігоря Плекана, якого називали організатором замаху на координатора організації “С14” Сергія Мазура.

Про вбивство Плекана 23 липня повідомив канал ICTV.

“44-річний київський бізнесмен, віцепрезидент боксерського клубу Ігор Плекан разом із 7-річним сином їхав на дачу в селі Артемівка Бориспільського району, коли неподалік залізничного переїзду невідомі вискочили з кущів і почали впритул розстрілювати машину з автоматів.
У чоловіка влучили щонайменше чотири кулі, проте він зміг з’їхати з дороги у поле, проїхав ще 300 м і зателефонував дружині. Весь цей час поряд був син, якого дивом не поранили”, – ідеться в повідомленні.

“Кілери дали переляканому хлопчику шанс на порятунок і наказали тікати якнайдалі.
І він побіг додому, а потім показав матері, де шукати батька. Проте рятувати його було запізно – поранення були смертельними”, – сказано в сюжеті програми “Надзвичайні новини”.

Дружина бізнесмена Наталія розповіла, що “погрози від невідомих надходили регулярно”, були “якісь віночки”.

За повідомленням репортерів, у поліцейських вже є оперативні напрацювання, і найближчим часом “будуть гучні затримання фігурантів вбивства”.

В ГО “Основа майбутнього” (наступниця “С14”) заявили, що вбитий – організатор замаху на їхнього активіста Сергія Мазура.

“Шкода, що тепер не дізнаємося, хто був замовником замаху на координатора “С14″. Організатор замовк назавжди.
Карма для ідіотів, які відпрацювали десяток російських замовлень, теракти, псування пам‘ятників, замахи”, – ідеться в дописі в телеграм-каналі “ОМ”.

“Питання інше. Чому це наскрізь кримінальне гниле створіння, відоме десятками злочинів, два роки гуляло на волі?..” – додали в організації.

Раніше Сергій Мазур розповідав в інтерв’ю “Главкому“: “Я точно знаю хто організував цей замах. Я публікував це в ЗМІ. Є такий собі Ігор Плекан. Не можу сказати, що він великий кримінальний авторитет, але в нього є своє умовне кілерське бюро. Він паралельно займається «кришуванням» гральних автоматів, незаконних наливайок”.




“Не лише в Україні. На території окупованого Криму у Плекана й досі працює бізнес. Я би про цю особу міг багато більше розказати, але якщо коротко, у нього є банда, яка займалася абсолютно всім. І таке замовлення вже не вперше доходить до нього із Росії”, – розповів Мазур у січні 2020 року.

Інший активіст, Сергій Бондар, зазначив також, що “на замовлення росіян угрупування Ігора Плекана організовувало злочини, замахи та диверсії по всій Україні”. Серед найвідоміших злочинів, крім підриву квартири Мазура, – замах у День Незалежності 2017 року на родину Героя України Валерія Чибінєєва у Києві, їм також кинули гранату під ноги біля Кабміну.

Слідство знало про його роль у цих справах. Слідство тривалий час стежило за цією мраззю аж до моменту його загибелі, але з тих чи інших причин не наважувались його саджати. Слідство знало і про те що Плекан не пересувається без автомату Калашникова(АКСУ) мирними містами. Зараз у зв‘язку з «терактами» Аваков влаштовує показуху. Натомість до дійсних терористів питань не виникає роками.

Посилання у першому коменарі.

Сергій Мазур

Як інформувала “Новинарня“, в ніч на 10 жовтня 2018-го, в Борисполі під Києвом зловмисники кинули бойову гранату у квартиру координатора організації “С14” Сергія Мазура, розташовану на другому поверсі, з очевидним наміром його вбити. Мазура тоді не було вдома. Вибухом був важко поранений батько активіста.
За підозрою у вчиненні резонансного замаху 1 листопада 2018 року були затримані Олег Акімов, Андрій Вірченко та Андрій Павленко. В них вилучили арсенал зброї. Ще один учасник групи – ультрас ЦСКА Дмитро Ісаєнко – втік до Росії.
У Бориспільському міськрайонному суді підозрюваним обрали запобіжний захід – тримання під вартою. Арешт у СІЗО тривав шість місяців. Обвинувальні акти щодо імовірних виконавців замаху прокуратура скерувала в суд для розгляду по суті у квітні 2019 року.
За рішенням Переяслав-Хмельницького суду обвинувачені мали перебувати під цілодобовим домашнім арештом. Однак, як стало відомо “Новинарні“, Акімов порушував умови запобіжного заходу. А Вірченко та Павленко, попри заборону суду, тісно спілкувалися між собою.
5 лютого суд відправив Акімова до СІЗО.

Сергій Мазур неодноразово називав організаторами замаху на себе кримінальних авторитетів із банди “Торпеди”, Олександра Прудивуса та Ігоря Плекана на прізвисько “Пуля”. Їхні імена не фігурують серед підозрюваних, хоча Мазур стверджує, що саме вони отримали гроші для організації його вбивства.

Читайте також:
До суду скерували справу щодо трьох осіб, які кинули гранату в квартиру координатора С14 Мазура

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна