МОЗ дозволив пускати глядачів на футбольні матчі “в тестовому режимі”

 

Міністерство охорони здоров’я дозволило пускати обмежену кількість глядачів на матчі прем’єр-ліги України з футболу, починаючи з ігор плей-оф за лігу Європи.

Про це у середу, 22 липня, повідомив президент Української асоціації футболу Андрій Павелко за підсумками зустрічі з главою МОЗ Максимом Степановим.

При цьому Павелко назвав умову: “Трибуни стадіонів, де відбуватимуться матчі, буде можливість заповнити на 25%”.

“Звичайно ж, окрім дотримання дистанції, глядачі, як і всі учасники поєдинків, будуть також зобов’язані дотримуватись й інших вимог карантинного режиму. Рішення МОЗ – це ще одна надзвичайно важлива перемога українського футболу над COVID-19”, – додав глава УАФ.

В оприлюдненому листі за підписом міністра охорони здоров’я Максима Степанова йдеться: “За результатами проведення аналізу епідемічної ситуації, протиепідемічних ситуацій, які запроваджуються в регіонах України, досвіду європейських країн, які розпочали доступ глядачів до перегляду футбольних матчів, МОЗ України вважає за можливе поступове залучення глядачів зокрема на матчі плей-оф УПЛ сезону 2019/20 років 25 та 29 липня у тестовому режимі”.

За словами Павелка, у разі позитивного досвіду проведення цих матчів та за умов сприятливої епідемічної ситуації, в серпні МОЗ розгляне можливість допуску на сектори стадіонів вже 50% глядачів від загальної кількості наявних місць на стадіоні.

Як відомо, карантинні обмеження в умовах пандемії COVID-19 в Україні були запроваджені з 12 березня. Після цього, 14-15 березня, відбулися матчі 23-го туру чемпіонату України у футбольній прем’єр-лізі.
Це був перший тур другого етапу чемпіонату, тому переважна частина команд УПЛ відкинула пропозицію закінчити турнір без догравання, як це зробили у Франції.
На хвилі послаблення карантинних обмежень було прийнято рішення поновити чемпіонат України в прем’єр-лізі із 30 травня, за умов дотримання протиепідемічних заходів.
Професійна футбольна ліга прийняла рішення не догравати чемпіонати в нижчих дивізіонах – першій і другій лігах. Згодом рішення щодо першої ліги “переграли”, в цьому дивізіоні турнір також поновився.
В УПЛ частину матчів було скасовано через виявлений коронавірус у багатьох гравців клубу “Карпати” (Львів).
У першій лізі з тієї ж причини перенесли гру за участю запорізького “Металурга”.

Читайте також:
25 футболістів і працівників “Карпат” хворі на коронавірус. Під загрозою весь чемпіонат

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна