Шевченко: НБУ не змінить позицію в питанні Приватбанку

 

Новий голова Національного банку Кирило Шевченко заявив, що позиція регулятора по судових спорах щодо націоналізованого “Приватбанку” з колишніми акціонерами не зміниться.

Про це він сказав під час брифінгу в Києві в понеділок, 20 липня, інформує “Економічна правда”.

Шевченко зазначив, що поки не повністю занурений в деталі судових процесів по “Приватбанку”.

“Але я, як голова Національного банку, думаю, що НБУ під моїм керівництвом збереже таку ж політику щодо “Приватбанку”, як вона була і до цього”, – заявив він.

Нагадаємо, нещодавно Нацбанк виграв справу проти Суркісів щодо націоналізації “ПриватБанку”.

Як інформувала “Новинарня“, 16 липня новим керівником Національного банку України замість Якова Смолія став Кирило Шевченко, який досі очолював державний “Укргазбанк”.
Ця фінансова установа в 2017 році опинилася в центрі скандалу через розкрадання з “Укргазбанку” близько 250 млн гривень.

Президент Володимир Зеленський вніс до парламенту кандидатуру Шевченка для затвердження на посаді голови НБУ вечері 15 липня.

14 липня президент Зеленський в телефонній розмові обіцяв директорці-розпорядниці Міжнародного валютного фонду Крісталіні Георгієвій, що до кінця тижня запропонує Раді кандидатуру “незалежного технократа” на посаду голови НБУ.

За даними Liga.net, Національне антикорупційне бюро веде розслідування, в якому фігурантом нібито є родич Шевченка, і “це потенційна можливість для тиску на нього, якщо він стане головою НБУ”.

Нагадаємо, 1 липня Яків Смолій подав у відставку з поста голови Нацбанку, пояснивши цей крок політичним тиском. 3 липня Верховна Рада звільнила його з посади.

Читайте також:
Новий голова НБУ Шевченко не пройшов спецперевірку до призначення на посаду, – Юрчишин

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна