Президент вніс на голову НБУ Кирила Шевченка з Укргазбанку

 

Президент Володимир Зеленський вніс до парламенту кандидатуру Кирила Шевченка для затвердження на посаді голови Національного банку. Наразі Шевченко є головою правління державного “Укргазбанку”.

Про внесення кандидатури свідчить зареєстрований проєкт постанови №3857 від 15 липня на сайті Верховної Ради, яка направлена на розгляд комітету.

Проєкт має розглянути Комітет ВР з питань фінансів, податкової та митної політики.

Хто такий Кирило Шевченко

Кирило Шевченко працює головою правління “Укргазбанку” з 2015 року (перед тим протягом пів року – в.о. голови).
Із жовтня 1995 року по грудень 2006-го Шевченко в банку “Фінанси і кредит” пройшов шлях від начальника відділу нормативів до першого заступника голови правління.
Із грудня 2006-го по травень 2009 року очолював Державну іпотечну установу, а з травня 2009 року по вересень 2009 року був радником прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко.
Із 2009-го по квітень 2010 року – перший заступник голови правління “Укргазбанку”.
У 2012-2014 роках працював радник голови правління “Ощадбанку”.

Як писала Liga.net, ім’я Кирила Шевченка “було першим, кого називали ймовірним наступником Якова Смолія. Він же – приклад того, як конкретного кандидата намагаються “збити”: народний депутат Олександр Дубинський розгорнув проти Шевченка цілу кампанію через свої медіамайданчики”.
За даними видання, Національне антикорупційне бюро веде розслідування, в якому фігурантом нібито є родич Шевченка, і “це потенційна можливість для тиску на нього, якщо він стане головою НБУ”.

Як інформувала “Новинарня“, 1 липня Яків Смолій подав у відставку з поста голови Нацбанку, пояснивши цей крок політичним тиском. 3 липня Верховна Рада звільнила його з посади.

14 липня президент Володимир Зеленський в телефонній розмові обіцяв директору-розпоряднику Міжнародного валютного фонду Крісталіні Георгієвій, що до кінця тижня запропонує Раді кандидатуру “незалежного технократа” на посаду голови НБУ.

Читайте також:
Ексголова НБУ Смолій розповів деталі зустрічі з Зеленським напередодні відставки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна