ОС: тіло загиблого під Зайцевим медика ідентифікували

 

Результати ДНК-експертизи підтвердили, що російські окупанти передали на підконтрольну урядові територію України тіло загиблого під Зайцевим військового медика сержанта Миколи Ільїна.

Про це вдень у понеділок, 20 липня, повідомили в пресцентрі штабу Об’єднаних сил.

“Результати експертизи ДНК показали, що тіло військового, якого днями передали на підконтрольну Уряду України територію, – це загиблий медик-сержант Микола Ілін. Наразі триває підготовка до проведення ритуалу вшанування полеглого українського героя”, – зазначено в повідомленні.

У штабі також підтвердили, що загиблий був громадянином Естонії та проходив військову службу в підрозділі ЗСУ на законних підставах.

“Загиблий сержант Микола Ілін дійсно був громадянином Естонії, проходив військову службу в підрозділі ЗС України на законних підставах. Згідно з чинним законодавством, а саме Законом України «Про військовий обов’язок і військову службу», іноземці та особи без громадянства, які на законних підставах перебувають на території України, можуть у добровільному порядку (за контрактом) проходити військову службу у Збройних Силах України”, – ідеться в повідомленні.

Попередньо, прощання з полеглим медиком відбудеться о 10:00 в середу, 22 липня, в соборі святого Олександра у Києві.

Нагадаємо, Микола Ілін (Ільїн) – білорус за національністю, уродженець Білорусі (23 квітня 1984 р.н). Політичний емігрант. Громадянин Естонії.
В Україні мешкав у місті Біла Церква. Контрактник Збройний сил України. Військовий медик 137-го окремого батальйону морської піхоти 35 обрмп ВМС ЗСУ.

Як інформувала “Новинарня“, командир розвідувального взводу зі складу 35 обрмп ВМС ЗСУ лейтенант Дмитро Красногрудь загинув унаслідок підриву на вибуховому пристрої в “сірій зоні” під Зайцевим, що поруч з окупованою Горлівкою на Донеччині, під час виконання бойового завдання 13 липня.
Того ж дня російські окупаційні війська із трьох сторін обстріляли групу армійців ЗСУ, які мали здійснити евакуацію тіла полеглого офіцера. Таким чином було порушено домовленість про режим “тиші”, досягнуту через ОБСЄ.

Під час цих віроломних атак загинув військовий медик з евакуаційної команди ВМС ЗСУ Микола Ільїн “Естонець” (інший варіант написання прізвища – Ілін).

Крім того, іншого військовослужбовця з евакуаційної команди, сержанта-розвідника, було важко поранено. Він залишився в “сірій зоні”.

Ще один військовий отримав бойове травмування та вибрався з місця засідки самотужки.

14 липня стало відомо про евакуацію загиблого лейтенанта Красногрудя бойовиками на бік ОРДО. 15 липня тіло комвзводу було передане українській стороні на КПВВ “Майорськ”.

Тіло Ільїна бойовики знайшли 16 липня та передали Україні 17 липня.

Увечері 17 липня бойовики “ДНР” заявили, що виявили тіло третього загиблого українського військового (сержанта).

Станом на 20 липня неназваний сержант-розвідник залишається “на тому боці”.

Читайте також:
Подробиці розстрілу під Зайцевим: евакогруп було дві, поранений сержант у білому шоломі лишався живим. ВІДЕО

Під Зайцевим загинули розвідник Дмитро Красногрудь і медик Микола Ілін із 35 обрмп. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна