Американець Шон Фуллер, якого “поховали” в “ДНР”, живий-здоровий і далі воює в морській піхоті ЗС України

 

Американець Шон Фуллер, про якого пропагандисти РФ і “ДНР” заявили, нібито він загинув у “сірій зоні” і мертвий був евакуйований бойовиками, насправді живий та продовжує служити в 503-му окремому батальйоні морської піхоти ВМС ЗСУ на Донеччині.

Про це “Новинарні” повідомив пресофіцер батальйону Олексій Годзенко ввечері в четвер, 16 липня.

За його словами, кулеметник Шон у лавах підрозділу служить із 2018 року.

Раніше 16 липня так званий представник “управління народної міліції ДНР” Едуард Басурін заявив на брифінгу, нібито “прихильник ультраправих поглядів із Техасу”, “американський диверсант” Шон Фуллер підірвався біля Горлівки і його тіло “ДНРівці” віддали українській стороні 15 липня.
Донецькі бойовики говорили це вже після того, як стало відомо, що загиблий під Горлівкою – лейтенант Дмитро Красногрудь, українець, командир розвідувального взводу 35-ї бригади морської піхоти ВМС ЗСУ, і це його останки забрали в окупантів напередодні.

Про “смерть” побратима Фуллера в 503 обмп дізналися, коли моніторили інформресурси росіян та їхніх маріонеток в ОРДЛО.

“Сам Шон у цей момент був на прийомі в наших стоматологів-волонтерів. Відреагував з гумором, показував [новину] всім, кого бачив, і багато реготав. Ну і справді, підколює командування, що хоче компенсацію за власну загибель”, – прокоментував Годзенко.

На фейсбук-сторінці батальйону поширили відео, де Фуллер відповідає на запитання, що він думає про повідомлення “російських жабогадюк” про його смерть.

“Що мертве – померти не може…” – пожартував Шон.

“У Техасу велична історія, в України велична історія. І незалежність дуже важлива для мене”, – додав він.

Пресслужба 503 обмп заявила, що пропаганда окупантів “обіс*алася”.

“Також зазначу, що один із рупорів мокшанської пропаганди сьогодні показав у своїй помийці фото Шона, називаючи його “нацистом”, поруч із документами “Міколи Іліна”, – вказав пресофіцер Годзенко на ще один ляп противника.

Так, на телеканалі “Россия 24” новину про загибель “диверсанта та громадянина США” подавали як “сенсацію”.

Пропагандисти заявляли, що військовий був у “нацистській формі” та мав естонський паспорт.

Втім, фото американця Фуллера було показане поруч із зображенням паспорта іншого військового ЗСУ – загиблого медика Миколи Іліна.

Як інформувала “Новинарня“, командир розвідувального взводу лейтенант Дмитро Красногрудь загинув унаслідок підриву на вибуховому пристрої в “сірій зоні” під Зайцевим, що поруч з окупованою Горлівкою, під час виконання бойового завдання 13 липня.
Того ж дня російські окупаційні війська із трьох сторін обстріляли групу армійців ЗСУ, які мали здійснити евакуацію тіла полеглого офіцера. При тому було порушено режим “тиші”, домовлений через ОБСЄ.
Під час цієї віроломної атаки загинув медик з евакуаційної команди зі складу окремого батальйону морської піхоти 35 обрмп ВМС ЗСУ Микола Ілін “Естонець”. 
Крім того, ще одного військовослужбовця, сержанта, було важко поранено, ще один – отримав бойове травмування.
14 липня стало відомо про евакуацію загиблого лейтенанта Красногрудя на бік ОРДО. 15 липня тіло комвзводу було передане українській стороні на КПВВ “Майорськ”.
Станом на вечір 16 липня два українські військові залишаються в “сірій зоні” або на “тому боці” — неназваний сержант-розвідник і військовий медик Ілін.

Читайте також:
Окупанти знайшли під Горлівкою тіло медика Миколи Іліна
та надали гарантії безпеки для пошуку пораненого розвідника

“Війна без правил повернулася”. Репортаж з-під Зайцевого, де росіяни підло порушили Женевську конвенцію

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна