Президент України, який говорить у російській системі координат – це край прірви, – Іллєнко

 

Андрій Іллєнко
політик, народний депутат України VII-VIII скликань, заступник голови ВО “Свобода”

(FB)

Про цинічне вбивство українських солдатів та військового медика російськими окупантами та вимучену заяву офісу президента з цього приводу.

Коли Зеленський каже «та сторона» замість РФ, «кримінальні анклави» замість окуповані території, «бойовики» замість окупанти і колаборанти — він підтримує російський наратив.

Війна перш за все ведеться за свідомість українців, які мають повірити у російську версію подій та віддати свою країну агресору. У другу чергу — за свідомість «міжнародного співтовариства», яке має змиритись зі статусом України як «законної сфери інтересів» Москви.

Тому президент України, який говорить у російській системі координат — це вже край прірви.

Мотив Зеленського у цьому випадку не настільки важливий. Можливо, він дійсно так вважає. Можливо, він не хоче «дратувати» того, в чиїх очах він «побачив мир». Можливо, в його оточенні остаточно взяли гору промосковські лобісти, а він пливе за їхньою течією.

Так, важливі не лише правильні слова. Важливі й реальні дії. Але реальних дій ми не бачимо, а слова ми чуємо дуже небезпечні.

Читайте також:
Що таке “та сторона”: Ар’єв вимагає від ОП прямої відповіді на запитання, хто напав на Україну

“Війна без правил повернулася”.
Репортаж з-під Зайцевого, де росіяни підло порушили Женевську конвенцію

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна