Новий законопроєкт про реформу СБУ Рада розгляне у вересні, – Арахамія

 

Голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія заявив, що Верховна Рада розгляне новий законопроєкт про реформування Служби безпеки України у вересні. Наразі законопроєкт напрацьовується в комітеті.

Про це він сказав в ефірі “Свободи слова” на ICTV в понеділок, 13 липня.

За словами голови фракції СН, законопроєкт у вересні буде винесено на голосування.

“Я думаю, ви маєте на увазі новий законопроєкт про СБУ, який напрацьовується в нашому комітеті і ми як раз у вересні виносимо цей законопроєкт вже на голосування”, – розповів Арахамія.

Читайте також:
Зарплата як у Верховному Суді та спецзвання: Баканов анонсував деталі реформи СБУ

Як інформувала “Новинарня“, 30 вересня 2019 року основні положення законопроєкту були презентовані на засіданні Комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

1 жовтня 2019 року на Комітеті ВР представили новий закон про СБУ.
15 жовтня голова Служби безпеки України Іван Баканов подав президенту Володимиру Зеленському проєкт нової редакції закону “Про Службу безпеки України”.

У НАТО заявили, що вивчать проєкт нової редакції закону про Службу безпеки України на предмет відповідності найкращим практикам Альянсу.

26 грудня Банкова повернула на доопрацювання проєкт закону про СБУ, оскільки там не були  дотримані рекомендації НАТО.

11 березня 2020 року Зеленський іще раз вніс до парламенту законопроєкт про внесення змін до закону “Про Службу безпеки України” щодо вдосконалення організаційно-правових основ діяльності СБУ.

20 травня Верховна Рада відправила на повторне перше читання президентський законопроєкт №3196 щодо удосконалення діяльності Служби безпеки України.

Читайте також:
Данилюк розповів про плани з реформування СБУ

У ЄС розповіли, як треба реформувати СБУ

Президент Порошенко розповів, як реформуватиме СБУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна