Рятувальники і військові ліквідували пожежу на Луганщині

доповнено

Лісову пожежу, що виникла 6 липня в Луганській області на території Новоайдарського району, повністю ліквідували.

Про це надвечір у понеділок, 13 липня, повідомили в пресцентрі Державної служби з надзвичайних ситуацій.

За словами рятувальників, пожежу повністю загасили о 17:20.

“Пожежа виникла поблизу с. Осколонівка та через сильний поривчастий вітер (до 20 м/с) змінних напрямків поширилась на хвойні лісові квартали поблизу сіл Капітанове та Воронове, а також на територію села Смолянинове”, – нагадали рятувальники.

За кілька днів до того, 9 липня, підрозділам вдалося локалізувати пожежу.

Військовослужбовці зі складу Об’єднаних сил також долучалися гасити тліючу деревину в лісовому масиві.

Станом на 13 липня до ліквідації пожежі та її наслідків залучено 60 військовослужбовців Збройних сил України та шість одиниць інженерної техніки.

“Зокрема, бульдозери на артилерійському тягачі БАТ-2 та авторозливні станції АРС-14 задіяні до гасіння полігону твердих відходів. Також військовослужбовці Об’єднаних сил продовжують здійснювати за допомогою двох БПЛА цілодобову аеророзвідку лісу. Ведеться спостереження, щоби не виникло повторного загоряння ще тліючої деревини. Вся зібрана інформація в онлайн режимі передається пожежним командам для ефективнішої боротьби з вогнем”, – зазначили в штабі ООС.

Із цивільним мешканцям працюють військові медики та представники цивільно-військового співробітництва зі складу Об’єднаних сил. Зокрема, для місцевого населення села Смолянинове, яке найбільше постраждало від лісових пожеж, військовослужбовці передали одяг та взуття для дітей і дорослих, необхідний посуд, засоби гігієни та антисептики.

Як інформувала “Новинарня“, 6 липня поблизу села Осколонівка Новоайдарського району на території Боровського та Охтирського лісництв виникла лісова пожежа на площі близько 50 га. 7 липня пожежу було локалізовано, але у зв’язку з поривчастим вітром та високою температурою повітря пожежа поширилася на село Смолянинове.
Унаслідок пожежі загинули п’ятеро людей, дев’ять осіб були госпіталізовані.
На засіданні засіданні Тристоронньої контактної групи (Україна, Росія, ОБСЄ) 8 липня Україна вимагала повного припинення вогню через пожежі на Луганщині й отримала гарантії безпеки для польотів цивільних повітряних суден ДСНС для гасіння.
Щодо польотів авіації ДСНС рішення було погоджене на ТКГ.

Читайте також:
На Київщині загорілося сміттєзвалище, – ДСНС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна