Над територією України вперше за рік пролетів російський авіалайнер

 

У п’ятницю, 10 липня, над територією України вперше майже за рік пролетів російський літак. Це попри те, що польоти суден РФ над територією України перебувають під забороною останні кілька років – через взаємні авіасанкції.

Як передає ТСН, пасажирський літак “Уральських авіаліній” рейсу SVR346 вилетів 10 липня о 13:29 за московським часом з Анапи (Краснодарський край) до Санкт-Петербурга.

Зазвичай судно пролітає територією РФ поблизу кордону з Україною. Проте цього разу, як свідчать дані flightaware.com, майже на початку польоту літак повернув назад, потім узяв курс праворуч (в інший бік від пункту призначення), потім розвернувся в інший бік, залетів у повітряний простір України на вільну територію Донбасу, а далі вже над окупованими територіями попрямував у бік Петербурга.

Курс рейсу SVR346 10 липня 2020

Мапи попередніх польотів свідчать, що літак цього рейсу постійно оминав територію України.

Звичайний курс рейсу SVR346

Що сталося цього разу, чи були якісь аварійні ситуації – невідомо. Офіційних повідомлень ні від російської, ні від української сторони немає.

Як відомо, востаннє російський літак пролітав через повітряний простір України 7 серпня 2019 року. Тоді Київ дозволив літаку авіакомпанії S7 рейсом з італійського Барі до Москви пролетіти 26 хвилин над Львівською областю, щоб уникнути аварійної ситуації через небезпеку грозової активності.

Читайте також:
У Києві продали арештований авіалайнер РФ із санкційного списку

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна