У Києві продали арештований авіалайнер РФ із санкційного списку

 

Державне підприємство Агентства з розшуку та менеджменту активів “СЕТАМ” (Система електронних торгів арештованим майном) продало арештований російський літак “Боїнг-737” за 18 млн. грн.

Boeing B 737/524 здійснив перший політ 1998 року, прилетів із Москви до Києва у 2015 році, але залишився в Україні через борги російської компанії “Трансаэро” за обслуговування літаків та стоянку в міжнародному аеропорту “Київ” (“Жуляни”) імені Ігоря Сікорського.

На аукціоні 14 лютого його реалізували за 17 996 665 грн., зазначає прес-служба ДП “СЕТАМ”.

“Це вже четвертий літак в історії “СЕТАМ”, який ми продали, але саме він є найбільшим і найдорожчим”, – наголосив генеральний директор ДП Віктор Вишньов.

“Літак купили на третіх торгах з уцінкою. Він є повністю придатним до польотів після невеликого технічного огляду. Думаю, новий власник буде більш ніж задоволений”, додав Вишньов.

У “СЕТАМ” нагадали, що у вересні 2015 компанія “Трансаеро” була включена Україною в санкційний список. Санкції передбачають блокування активів і зупинення виконання економічних і фінансових зобов’язань, а також “обмеження, часткове або повне припинення транзиту ресурсів, польотів і перевезень через територію України”.

Читайте також:
Державіаслужба оштрафувала російські компанії на 2,7 млрд. грн. за польоти до Криму

Суд передав АРМі арештоване судно “Норд” із Керчі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна