Державіаслужба оштрафувала російські компанії на 2,7 млрд. грн. за польоти до Криму

 

Державна авіаційна служба України оштрафувала російські авіакомпанії, які здійснювали польоти до анексованого Криму, на 2,72 млрд. грн.
Про це повідомили в Державіаслужбі у відповідь на запит агентства “Інтерфакс-Україна“.

За даними ДАС, таких порушників-авіакомпаній РФ налічується понад 40, серед них – “Аерофлот”, “ВІм авіа”, “Газпром авіа”, “Ред вінгс”, “Росія”, “Алроса”, “Уральські авіалінії”, “Ямал”, “Ютейр”, “Трансаеро”, “224-й авіазагін”, “Когалимавіа” “Сокіл”, “Барс аеро”.

“Санкції до порушників застосовані у вигляді штрафу за кожне порушення в розмірі 8 тис. неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян (136 тис. грн). Факти правопорушень фіксуються на підставі даних автоматизованої системи управління повітряним рухом Aircon 2100. У той же час щодо кількості порушень у розрізі авіакомпаній, зведений облік Державіаслужбою не ведеться, тому надати зазначену інформацію не представляється можливим”, – йдеться в листі.

У Державіаслужбі зазначили, що, згідно з Повітряним кодексом України, якщо штраф не сплачений у 15-денний термін з моменту отримання постанови про його накладення, примусове стягнення здійснює Державна виконавча служба.

Повідомляється, що станом на 15 вересня 2017 року із зазначеної суми в 2,7 млрд. грн. жодна штрафна санкція не була оплачена.

Разом з цим Державіаслужба спільно з Міністерством інфраструктури та Міністерством закордонних справ у рамках компетенції вживає заходи щодо звернення в міжнародні судові інстанції для врегулювання ситуації з оплати вказаної заборгованості та недопущення порушень використання повітряного простору України.

Читайте також:
Незаконний в’їзд у Крим: прокуратура АРК арештувала три кораблі
і подала перші позови до авіакомпаній

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.