У Тбілісі вимагатимуть роз’яснень від Києва через нові заяви Саакашвілі

 

У грузинському парламенті заявили про намір вимагати від України роз’яснень через останні заяви Михеїла Саакашвілі, в яких він називає чинну владу Грузії “нелегітимною”.

Про це заявив представник комітету з оборони й безпеки парламенту Грузії Іраклій Сесіашвілі, інформує “Європейська правда” в п’ятницю, 10 липня, з посиланням на “Грузія Онлайн”.

“Нікого не здивувала чергова ганебна пропаганда Саакашвілі та його сповнена брехні заява. Він є політичним злочинцем перед своєю країною і розшукується грузинським правосуддям. Але друга, варта уваги тема – те, що він представляє владу України. За це потрібно вимагати відповіді від України, тому що український держслужбовець втручається у внутрішньополітичні питання Грузії”, – заявив Сесіашвілі.

Нещодавно третій президент Грузії і нинішній голова Виконавчого комітету реформ при президенті України Михеїл Саакашвілі у відеозверненні назвав владу Грузії “нелегітимною”.

“Я вважаю, що уряд Грузії повністю нелегітимний. Я ні на мить не визнаю його законність і ні на мить не визнаю законність ситуації, яка зараз склалася у Грузії”, – зазначив він.

Як інформувала “Новинарня“, раніше в Міністерстві закордонних справ Грузії заявили, що країна не переглядатиме стратегічне партнерство з Україною після призначення Саакашвілі на посаду голови Виконавчого комітету реформ.

Читайте також:
У Грузії на місяць відкладуть відновлення регулярних авіарейсів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна