У Грузії на місяць відкладуть відновлення регулярних авіарейсів

 

Міністерка економіки Грузії Натія Турнава заявила, що відновлення регулярного авіасполучення в країні можуть відкласти до кінця липня.

Про це в четвер, 25 червня, інформує “Європейська правда” з посиланням на “Ехо Кавказу”.

Урядовиця наголосила, що грузинська влада чекає на рішення ЄС щодо відкриття кордонів для третіх країн, а також враховуватиме епідеміологічну ситуацію.

“Головне – здоров’я наших громадян. Відновлення регулярних авіарейсів насамперед залежить від епідеміологічної ситуації в світі”, – сказала міністерка, додавши, що авіакомпанії продовжать виконувати чартерні рейси.

У Грузії з 1 липня відкриють кордони, проте для гостей з країн з високим ризиком заразитися коронавірусом, діятимуть обмеження.

“Ми не дозволимо вірусу проникнути в країну. Якщо ми відкриваємо двері для країн з високим ризиком, звичайно ж, тут не потрібно особливо аналізу, щоби зрозуміти, що ці ризики виявляться і в нашій країні”, – сказала заступниця голови МОЗ Грузії Тамара Габунія.

Там складуть список “зелених країн”, туристам яких дозволять відвідувати Грузію. Також для гостей країни може бути розроблений механізм перевірки на COVID-19.

У Грузії попередньо готуються приймати туристів з Німеччини, Чехії, Австрії, Литви і Латвії.

Від початку пандемії в Грузії підтверджено 917 випадків коронавірусу, 14 осіб померли в результаті хвороби, 776 – вилікувалися.

Читайте також:
Криклій: Авіасполучення між Україною і Грузією готові відновити з 1 липня

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна