“Плівковий скандал – не про Петра й Путіна”: хто, з ким і проти кого хитає ситуацію

 

Ярослав Божко
голова центру політичних студій “Доктрина”

(FB)

Ці всі взаємні історії стосунків Петра і Путіна – лише другорядна тема, яка насправді не є реальною причиною публікації чергової дози плівок. Поміщати Порошенка в центр цієї історії можуть лише або його радикальні фанати, або його надмірні хейтери. Одним словом, люди що не бачать лісу за деревами. А лісок є, і пробивається він усе більш густо.

В криптографії є такий тип шифру – літорея. Його значення у тому, що одну частину шифру неможливо прочитати, не склавши з іншою. Десь такий вигляд і мали “плівки”, в контексті подій, у яких їх публікували восени 2019 року. Тепер і надалі, картина стає все повнішою.

Коломойський увійшов в повноцінний договір із проросійськими силами про лояльність, завів десятки своїх людей у владу і спільно з групою Медведчука намагається хитати ситуацію в Україні.

І є абсолютно конкретні люди, по кому має завдати ударів цей викид, окрім власне Байдена і Порошенка. Це, окрім усього іншого, нинішній очільник Служби зовнішньої розвідки України Валерій Кондратюк, який вже вдруге поспіль з’являється у плівках Деркача.

Цього разу у “випадково вирізаному” шматку розмови Порошенко нарікає на його (Кондратюка) роботу в ГУР МО, і схоже, що автори плівок спеціально хочуть вдарити цим по Кондратюку зараз, зображуючи його поганим очільником СЗР.

Цікаво й те, що після призначення проти Кондратюка розгорнули кампанію ватні діячі, зображуючи його як “порохобота” (бо, бачте, він займав керівні посади в спецслужбах і за Порошенка). Готують вони і ґрунт для довгострокового невдоволення політикою США щодо України і взагалі взаємодією з Вашингтоном, через вкинутий фрагмент, де говориться що Обама противник військового рішення по Криму. Хоча, це і так було усім зрозуміло в 2014 році, тепер відповідальність за “провал Криму”, у проросійських партій тепер є можливість повісити на американців.

Але найголовніше, що роблять вкидачі цього “плівочного” скандалу, – це готують грунт для дипломатичного конфлікту України і США. Він, за їхніми розрахунками, має виникнути, коли інший учасник зливу “плівок” – прокурор Костянтин Кулик – почне викликати Байдена на допити нібито за факти корупції, оприлюднені російською рукою Деркача. Скоро він поверне собі посаду в Генпрокуратурі, бо справа про це вже невдовзі буде розглянута, і за “випадковим збігом” вона дісталася судді з пулу впливу Коломойського Наталії Єгоровій (Літвіній), яка вже виносила потрібні олігарху вироки щодо МАУ.

І тепер уявіть собі реакцію дипломатичного середовища США на ситуацію, коли на російські вкиди прокурор Кулик відкриє справу проти Байдена, а наша влада сидітиме з обличчям кролів і не втручатиметься. Це і буде приводом для “заморозки” у стосунках, а далі зі своїми інтересами й гарматами на арену вийдуть росіяни. І їхні плани будуть значно менш хаотичні, ніж наші.

Читайте також:
Деркач виклав запис панібратської розмови “Порошенка з Путіним”. У “ЄС” говорять про фейк

“Записи Деркача”: Порошенко начебто “готував диверсії” в окупованому Криму в 2016 році

Служба зовнішньої розвідки видала заяву щодо “інформаційних операцій проти України”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна