Суд закрив справу про незаконне збагачення експрокурора Кулика

 

Вищий антикорупційний суд закрив кримінальну справу стосовно незаконного збагачення колишнього прокурора Костянтина Кулика.

Відповідне рішення ухвалено на підготовчому засіданні у цій справі в четвер, 2 квітня, повідомив заступник керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Максим Грищук, передає “Укрінформ”.

“Під час підготовчого засідання ВАКС закрив цю справу”, – сказав він.

За словами Грищука, він підписав клопотання САП до суду про закриття цієї справи, адже Конституційний Суд іще рік тому визнав неконституційною статтю Кримінального кодексу про незаконне збагачення, за якою обвинувачувався Кулик.

“У нас не було іншого вибору”, – пояснив Грищук.

Як повідомляла “Новинарня“, військового прокурора військової прокуратури сил антитерористичної операції Кулика у квітні 2017 року було звільнено з військової служби у запас.

У грудні 2015 року проти Кулика порушили кримінальну справу за фактом незаконного збагачення. За даними НАБУ, з 2011 до 2015 року, перебуваючи на службі в органах прокуратури, Кулик отримав прибуток у понад 1 мільйон 670 тисяч гривень. Водночас, за даними слідства, у цей же період витрати Кулика перевищили його дохід на 2,6 мільйона гривень і становили близько 3,4 мільйона гривень.

Однак Кулика не було засуджено, адже в лютому 2019 року Конституційний Суд визнав неконституційною статтю 368-2 Кримінального кодексу, що передбачала покарання для чиновників за незаконне збагачення.

Читайте також:
ГПУ виплатить понад мільйон гривень звільненому військовому прокурору Кулику

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна