У Запоріжжі вкотре з’явилися білборди з убивцею Коновальця. ФОТО

 

У Запоріжжі з’явилися білборди зі зображенням Павла Судоплатова – радянського генерала, терориста і керівника закордонних диверсійних спецслужб СРСР.

Про це в середу, 8 липня, повідомив завідувач Науковою бібліотекою заповідника “Хортиця” В’ячеслав Зайцев у фейсбуці.

Терорист на плакаті зображений у кольорах георгіївської стрічки, там же міститься слоган російською мовою: “Боротьба триває”.

Судоплатов народився 7 липня 1907-го – 113 років тому.

Місцевий мешканець, коли побачив це зображення на одній з вулиць, написав на білборді червоною фарбою слово “вбивця”.

Білборд із зображенням радянського терориста Павла Судоплатова в Запоріжжі

“Якраз коли писав, під’їхали поліцейські. Я дав їм почитати українську “Вікіпедію”, і вони прийняли у мене заяву”, – розповів чоловік.

Нагадаємо, схожі плакати вже з’являлися на вулицях Запоріжжя й раніше. У 2018 році всі білборди, які прославляли радянського генерала-енкаведиста, убивцю українських націоналістів Павла Судоплатова, знищили.

Як відомо, уродженець Запорізької області генерал-лейтенант НКВС Павло Судоплатов був керівником радянських закордонних диверсійних спецслужб, головою управління зовнішньої розвідки ОДПУ-НКВС-НКДБ.
Брав безпосередню участь у розробці та виконанні гучних політичних убивств опонентів сталінського режиму та радянської влади. Сам Судоплатов – безпосередній убивця лідера ОУН Євгена Коновальця. Також він брав участь в інших операціях із винищення українських націоналістів, нейтралізації впливу українських священиків тощо.

Читайте також:
У Дніпрі сплюндрували графіті з портретом Шухевича

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна