У Дніпрі сплюндрували графіті з портретом Шухевича

 

У Дніпрі невідомі зіпсували графіті з портретом головнокомандувача Української повстанської армії Романа Шухевича в “арт-кварталі” на набережній.

Як передає “Радіо Свобода”, зображення в четвер, 2 липня, замалювали синьою фарбою і написом “Ворог України”.

Фото: Цензор.нет

Один з ініціаторів створення об’єкта, представник громадської організації “Суспільство майбутнього” Андрій Куліш запевнив, що творці відновлять малюнок.

Він також зазначив, що керівництво організації оголосило про грошову винагороду за інформацію, яка дасть можливість знайти тих, хто зіпсував графіті.

“Що б українське ми не зробили в місті, воно завжди паплюжиться. Постать Романа Шухевича оббріхана… Ми вважаємо, що треба знайти того, хто це зробив, і вже потім вирішувати, як діяти”, – сказав Куліш.

Графіті з портретом Романа Шухевича з’явилося на Січеславській набережній у Дніпрі нещодавно. Його створили громадські активісти до дня народження відомого українського політичного діяча – 30 червня.

Нагадаємо, на Прикарпатті знайшли унікальні документи УПА та шарж на Шухевича.

Читайте також:
Ставлення до постатей Бандери і Шухевича українці мають формувати самі, – Дробович

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна