У Сербії протестувальники через поновлення карантину штурмували парламент

 

Вночі в середу, 8 липня, на вулицях сербського Белграда сталися масові заворушення, спричинені планами президента країни відновити карантинні обмеження, зокрема комендантську годину.

Як інформує RTS, обурені громадяни увірвалися навіть до будівлі парламенту.

“Внаслідок нічних заворушень проти введення комендантської години в Белграді поранено 13 поліцейських та сім цивільних. Підпалені контейнери, по вулицях розкидане сміття, поламані дорожні знаки, знищено кілька поліцейських автомобілів. Двічі протестувальники вривалися в будівлю парламенту”, – йдеться в повідомленні.

Усі постраждалі госпіталізовані.

На ранок 8 липня перед будівлею Скупщини Сербії (парламенту, – “Н”), а також іншими важливими державними установами розгорнули кордони поліції.

Правоохоронці чергують і на важливих для столиці Сербії транспортних розв’язках.

Заворушення почалися з того, що кілька десятків людей блокували рух на одному з перехресть у центрі Белграда. Протестувальники кричали образи на адресу президента країни Александара Вучича. А коли число учасників акцій зросло – вони рушили до будівлі парламенту.

Читайте також:
У Чорногорії, де раніше оголосили про перемогу над COVID-19, посилюють карантин

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна