Британія запровадила додаткові персональні санкції проти РФ

 

Велика Британія запровадить нові санкції проти громадян Росії та Саудівської Аравії через порушення прав людини.

Про це в неділю, 5 липня, поінформувало видання Financial Time.

Санкції діятимуть у рамках “Акту Магнітського”. Прізвища осіб, проти яких вводять нові обмеження, повідомлять пізніше.

Планується, що підсанкційним росіянам буде заборонено відвідувати Велику Британію, а їхні рахунки заблокують. Санкції проти громадян Саудівської Аравії стосуватимуться причетних до вбивства опозиційного журналіста Джамаля Хашоггі.

За словами міністра закордонних справ Великої Британії Домініка Рааба, нові санкції дозволять Лондону отримати нові повноваження та завадити відвідувати Британію тим, хто причетний до порушення прав людини. Міністр не виключив, що санкції можуть бути розширені.

Як відомо, “Акт Магнітського” – це закон США, який містить список російських чиновників, причетних до шахрайств, переслідувань та порушень прав людини, зокрема, пов’язаних зі справою компанії Hermitage Capital Management та смертю російського адвоката Сергія Магнітського.

Читайте також:
Рада ЄС продовжила економічні санкції проти Росії ще на пів року

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна