У Саудівській Аравії п’ятьох людей засудили до страти за вбивство журналіста

 

У Саудівській Аравії завершився суд у справі про вбивство журналіста Джамаля Хашогджі. П’ятьох обвинувачених засудили до смертної кари, а ще трьох — до 24 років позбавлення волі.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в понеділок, 23 грудня, пише Bloomberg.

Зазначається, що імена засуджених не називають.

Нагадаємо, колумніст The Washington Post Джамаль Хашоггі зник 2 жовтня після візиту в консульство Саудівської Аравії в Стамбулі. Турецькі та американські ЗМІ з посиланням на правоохоронні органи Туреччини повідомляли, що його могли катувати й убити в консульстві.

Саудівська Аравія спершу заперечувала причетність до зникнення журналіста, однак пізніше погодилася провести розслідування.

Як повідомляла “Новинарня“, аудівський опозиційний журналіст і блогер Джамаль Хашоггі зник у консульстві у Стамбулі 2 жовтня, коли прийшов оформлювати документ про сімейний стан. Турецькі джерела стверджують, що Хашоггі був захоплений “смертельною командою” із 15 осіб, які двома літаками прибули з Аравії за кілька годин до вбивства.

За висновком Туреччини, саудівські агенти убили та розчленували тіло журналіста.

Саудівська Аравія до останнього заперечувала факт смерті, але згодом визнала, що Хашоггі помер випадково, внаслідок бійки.

Вбивство спричинило зростання напруженості у відносинах Саудівської Аравії з Туреччиною, США та іншими країнами.

Читайте також:
“Принесіть голову собаки”. У Стамбулі знайшли останки вбитого саудівського опозиціонера

Підозрювані у справі про зникнення журналіста Хашоггі пов’язані з принцом Саудівської Аравії, — ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна