Литва також запровадила проти Росії санкційний “закону Магнітського”

 

Департамент міграції Литви в понеділок, 15 січня, оприлюднив список 49 росіян, яким через порушення прав людини і відмивання грошей заборонений в’їзд до Литовської Республіки.

Як повідомляє Delfi, цей список був складений минулого тижня на підставі набуття чинності в Литві з 1 січня так званого “закону Магнітського”.

У документі, який викладений в інтернеті, значаться імена, прізвища, дати народження та громадянство майже півсотні громадян РФ.

У списку значаться лідер Чечні Рамзан Кадиров, голова Слідчого комітету РФ Олександр Бастрикін, заступник голови слідчого комітету МВС РФ генерал-майор Олег Логунов, який вів справу Магнітського, судді Олена Сташина, Олексій Криворучко, Світлана Ухнальов, Сергій Підопригора, які прийняли рішення по цій справі, керівники Податкової інспекції Москви, посадові особи, різні чиновники та інші особи.

Литовський Сейм прийняв “закон Магнітського” в листопаді минулого року.
Цей правовий акт отримав свою назву за ім’ям убитого в 2009 році в російській в’язниці юриста Сергія Магнітського. Він розкрив фінансові махінації російських посадових осіб і громадян, в результаті яких було присвоєно 260 млн. доларів. Захисники Магнітського стверджують, що відповідальність за його смерть несе влада Росії. Кремль ці звинувачення заперечує.
Для покарання винних перший “закон Магнітського” прийняли в США, також – в Канаді та Естонії.

Читайте також:
Причетним до вбивства Ноздровської пригрозили “санкціями Магнітського”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна