Рада ЄС продовжила економічні санкції проти Росії ще на пів року

 

Рада Євросоюзу в понеділок, 29 червня, ухвалила рішення про продовження санкцій щодо конкретних секторів економіки Росії ще на шість місяців – до 31 січня 2021 року.

Про це йдеться у рішенні Ради ЄС, повідомляє “Європейська правда“.

Як зазначається в документі, відповідне рішення прийняте після останньої оцінки стану виконання Мінських угод на відеоконференції членів Європейської Ради 19 червня 2020 року.

“З огляду на те, що повна реалізація [угод] іще не досягнута, лідери ЄС ухвалили політичне рішення про продовження економічних санкцій проти Росії”, – пояснили у Раді ЄС.

Обмежувальні заходи були запроваджені 2014 року, після того як Москва незаконно анексувала український Крим і підтримала бойовиків на сході України. Санкції спрямовані на фінансовий, енергетичний і оборонний сектори РФ, а також на сферу товарів подвійного призначення.

Читайте також:
Суд ЄС відхилив апеляцію російського банку ВТБ щодо санкцій

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна