Іл-76 ПС ЗСУ доставив з Китаю гумвантаж для боротьби з COVID-19

 

На військовий аеропорт у Борисполі прибув літак Повітряних сил ЗСУ Іл-76 з гуманітарним вантажем із Китайської Народної Республіки для протидії поширенню COVID-19.

Про це в середу, 24 червня, інформує пресцентр Командування Повітряних сил ЗСУ.

Зазначається, що вантаж обсягом у 125 кубометів містить понад 1 млн захисних масок, медичні респіратори, захисні костюми, окуляри, екрани і рукавички, інфрачервоні термометри, тестові системи для виявлення COVID-19, дезінфектанти та антисептики.

У складі гумдопомоги в Україну також доставлено 10 апаратів штучної вентиляції легень.

“Вміст вантажу буде направлено українським ЦОВВ, державним лікарням Києва та інших регіонів, низці обласних і міських держадміністрацій, вищим навчальним закладам, Товариству Червоного Хреста та іншим організаціям”, – йдеться в повідомленні.

У Кабміні додали, що нинішній гумвантаж з Китаю – найбільший за обсягами.

Повідомляється, що до формування вантажу в Китаї долучилися 39 державних і приватних організацій, міністерств, відомств, регіональних урядів, вищих навчальних закладів, компанії, члени Китайської торгової Асоціації, китайська діаспора в Україні тощо.

Читайте також:
“Мрія” доставила в Україну 103 тонни медзасобів: “Антонов” заявляє про рекорд

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна