Доба ООС: 10 обстрілів, один воїн поранений, у селище Бердянське залетів “Корнет”

 

За добу 21 червня збройні формування Російської Федерації на Донбасі порушили зобов’язання щодо припинення вогню та 10 разів обстріляли позиції Об’єднаних сил, а також населений пункт у Донецькій області.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” (Луганський напрямок), поруч із населеними пунктами Кримське, Залізне та Шуми агресор застосував міномети 120-го та 82-го калібру. Окрім цього, противник використав проти наших воїнів станкові протитанкові гранатомети.

Активізувався ворог і неподалік Новотошківського, застосувавши при цьому 82-мм міномети.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід” (Донецький напрямок) загарбники три рази обстріляли позиції Об’єднаних сил неподалік Авдіївки – з мінометів 120-го калібру, озброєння БМП, станкових протитанкових гранатометів, а також вели вогонь з ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Проти оборонців Старогнатівки противник спочатку використав протитанкові ракетні комплекси, а згодом – гранатомети різних систем та стрілецьку зброю.

Окрім того, російські окупанти застосувавши протитанковий ракетний комплекс “Корнет” калібру 152 мм, наразили на небезпеку цивільних жителів, які проживають поблизу лінії зіткнення в селі Бердянське на Азовському узбережжі. Протитанкова керована ракета вибухнула неподалік місцевої амбулаторії. На щастя, ніхто з місцевих мешканців не постраждав.

Внаслідок ворожої агресії один військовослужбовець Об’єднаних сил отримав поранення.

“На всі обстріли українські воїни дали противнику результативну та вмотивовану відповідь, змусивши окупантів припинити злочинну діяльність”, – зазначено у зведенні.

Від початку поточної доби, 22 червня, станом на 7:00, зафіксовано вже сім обстрілів. На Луганщині поблизу Хутора Вільний окупанти тричі відкривали вогонь з мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Також міномети 120-го калібру противник застосував біля Новотошківського, Оріхового та Голубівського. Укріплення наших військ неподалік Попасної ворог обстріляв зі станкових протитанкових гранатометів.
За поточну добу один український захисник отримав поранення.

Читайте також:
Майора Ковальова, який критикував Зеленського, звільнили із ЗСУ за “службовою невідповідністю”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна