“ДНР” розблокувала пропуск людей через один КПВВ. Але лише на виїзд

 

Україна відкрила КПВВ “Новотроїцьке”, розташований на одному транспортному коридорі з пунктом пропуску “Оленівка”, який у понеділок, 22 червня, відкрили окупанти “ДНР”.

Про це в коментарі “Новинам Донбасу” повідомила пресофіцер Донецького прикордонного загону ДПСУ Валерія Карпиленко.

Інформацію про відновлення пропуску людей передають і сепаратистські інформаційні ресурси.

За інформацією речниці ДПСУ, “Новотроїцьке” перебуває в повній готовності для пропуску людей.

На місці присутні рятувальники і медики. Сьогодні графік роботи пропускного пункту визначено з 9:00 до 18:00, і в подальшому він може коригуватися “за ситуацією”.

Станом на 11:15 на підконтрольну уряду територію виїхала одна машина, в бік ОРДО очікували пропуску вісім осіб.

Громадяни, які слідують з тимчасово непідконтрольної території України, будуть проходити безконтактний температурний скринінг тіла і опитування на предмет контакту з хворими COVID-19.

Варто зазначити, що “ДНР” 22 червня відкрила пункт пропуску “Оленівка” тільки на виїзд.

Робота на в’їзд почнеться з 25 червня: зможуть повернутися місцеві жителі, які подали заявку на включення в список і погодилися дотримуватися карантинних заходів.

Окремо варто відзначити, що “ДНР” випускає громадян тільки за умови підписання “повідомлення” про неможливість повернення в окупацію до поліпшення епідеміологічної ситуації.

Між Україною і ОРДО наразі існують чотири пропускні пункти: “Горлівка” – “Майорське”, “Оленівка” – “Новотроїцьке”, “Олександрівка” – “Мар’їнка” і “Октябр” – “Гнутове”. Рух ними було припинено в березні цього року в зв’язку із загрозою поширення коронавірусу.

Читайте також:
“ЛДНР” блокують відкриття КПВВ: чотири жінки ночували під блокпостом окупантів

Як інформувала “Новинарня“, станом на 10 червня українські прикордонники були готові до відновлення пропускних операцій в контрольних пунктах в’їзду-виїзду “Станиця Луганська” та “Мар’їнка” на Донбасі.

Втім, представники окупаційних маріонеткових проросійських адміністрацій заявили, що не збираються відкривати пункти пропуску через загрозу поширення коронавірусу.

9 червня терористи з “ЛНР” заявили, що не будуть відкривати контрольний пункт в’їзду-виїзду в Станиці Луганській зі свого боку.

Штаб операції Об’єднаних сил напередодні звітував, що проводить підготовку до відкриття контрольних пунктів пропуску в’їзду-виїзду на Донбасі з 10 червня.

Наказом командувача ОС Володимира Кравченка з 14 березня 2020 року введено режим “червоний”, район проведення ООС частково закрили на в’їзд та виїзд.

Читайте також:
Відкриття КПВВ на Донбасі: біля “Станиці” та “Мар’їнки” зібралися черги, ОРДЛО не збираються відновлювати пропуск

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна