КПВВ “Станиця Луганська” закривається на два тижні через коронавірус

 

Контрольний пункт в’їзду-виїзду “Станиця Луганська” на лінії зіткнення з 16 березня припиняє роботу на два тижні через загрозу поширення коронавірусу COVID-19.

Як повідомляється на сайті Луганської ОДА, відповідний наказ видав командувач Об’єднаних сил Володимир Кравченко.

Виняток щодо повернення на українську частину робиться тільки для громадян, які мають постійну реєстрацію на підконтрольній Україні території.

Пропуск на тимчасово окуповані регіони буде доступний тільки для громадян, які там проживають.

“Піти на такі жорсткі заходи змушують обставини: щоденно тільки КПВВ «Станиця Луганська» перетинають близько 15 тисяч осіб. Тож загроза занесення та поширення коронавірусу з непідконтрольних територій надвисока. Завдяки вжитим заходам безпеки, нам вдається утримувати ситуацію під контролем – жодного випадку захворювання на COVID-19 в області не зафіксовано”, – прокоментував закриття КПВВ очільник області Сергій Гайдай.

Він наголосив, що громадянам, які мали пройти верифікацію в органах соціального захисту у цей період, не варто хвилюватись – її термін буде подовжено. Соціальні та пенсійні виплати припинятися не будуть.

Як писала “Новинарня“, ще 6 березня в штабі ООС повідомили, що жителів окупованого Донбасу з симптомами коронавірусу не будуть пропускати через контрольні пункти пропуску на підконтрольну територію.

Громадянам України, які їхали з окупованого Донбасу на підконтрольну територію, у разі виявлення симптомів коронавірусу також мали відмовляти в перетині КПВВ.

Раніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив про 12 випадків захворювання на коронавірус в окупованій Горлівці на Донеччині.

Читайте також:
Данілов розповів, звідки взявся коронавірус в окупованій Горлівці

Із 17 березня Україна закриває кордони для літаків, поїздів та автобусів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна