Терористи “ЛНР” не відкриють КПВВ з 10 червня

 

Терористична організація  “ЛНР” заявила, що не буде відкривати контрольний пункт в’їзду-виїзду в Станиці Луганській зі свого боку.
Відтак, за їхніми словами, пропуск не відновиться з 10 червня.

Про це у вівторок, 9 червня, заявила “представниця ЛНР” Ольга Кобцева, передають сепаратистські ЗМІ.

За її словами, українська сторона “в односторонньому порядку” відновлює пропуск.

“Я публічно заявляю про те, що контрольний пункт пропуску в Станиці Луганській завтра працювати не буде… Це (заява України, – ред.) було односторонньою заявою”, – зазначила вона.

Кобцева також закликала жителів окупованих районів не прибувати завтра на пункт пропуску, оскільки його робота відновиться тільки після досягнутих угод про заходи контролю з українською стороною. Аргументувала це тим, що “коронавірус ніхто не скасовував”.

Водночас, за словами Кобцевої, продовжиться пропуск людей з гуманітарних причин.

Як інформувала “Новинарня“,  штаб операції Об’єднаних сил проводить підготовку до відкриття контрольних пунктів пропуску в’їзду-виїзду на Донбасі з 10 червня.

Наказом командувача ОС Володимира Кравченка з 14 березня 2020 року введено режим “червоний”, район проведення ООС частково закрили на в’їзд та виїзд.

Частково закриті й пункти пропуску на державному кордоні з Росією, припинено рух людей через КПВВ з окупованої території та в ОРДЛО.

КПВВ на межі України з окупованим Кримом будуть закриті до 22 червня. 

Читайте також:
Україна в ОБСЄ закликала до створення зони безпеки на кордоні з РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна